Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnternet tuzaklarına sakın düşmeyin

Dijital teknolojinin getirdiği yeni olanaklar ve sosyal medya ağının giderek genişlemesi ile birlikte dolandırıcılık yöntemleri de şekil ve mecra değiştirdi. Özellikle internet üzerinden faaliyet gösteren kumar siteleri ya da gayriresmi lotarya organizasyonları yüzünden mağdur olanların sayısı hızla artıyor.
Okurumuz A.T. de son derece dramatik aile facialarına yol açan, yuvaların yerle bir olmasına sebebiyet veren bu tür organizasyonlar konusunda tüm Yakından Kumanda okurlarını uyarmak ve bilgilendirmek istemiş:
"Sayın Yüksel Aytuğ, sizin mükemmel bir televizyon eleştirmeni olmanızın yanında sosyal sorumluluk projelerinde de başarılı olduğunuzu biliyorum. Size yazma sebebim şu: Şimdilerde sık sık internette şöyle bir reklam dönüyor: '100 bin sanal para ile kazanma şansı.' Bu tuzağa eşim düştü ve bir sabah uyandığımda 600 bin TL borç içinde olduğumuzu ve hiçbir şeyimizin kalmadığını öğrendim.
Sizden ricam, lütfen bu sütunlardan insanları ve özellikle de gençleri uyarın ki, bu tuzağa düşmesinler. Bu cazip reklamı görüp de harçlıklarını, paralarını buraya yatırmasınlar. Bu büyük bir tuzaktır. İsim vermeden lütfen uyarın. Bizim çektiğimiz acıyı kimse yaşamasın. Parayı kaybettiğinizde muhatap alacağınız hiç kimse olmuyor. 'Kâr ortağı' deniliyor ama bu düpedüz hırsızlıktır. Sevgi ve saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA