Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yunan mızrağı

Geçen yıl bu sütunlarda Yunan sahil güvenliğinin, Kuzey Ege'de mültecilere nasıl eziyet ettiğini, bot ve teknelerini Türk karasularına doğru sürüp onları kaderlerine terk ettiğini uzun uzun yazmıştım. Yunanlılar'ın bizim karasularımıza doğru 'iteklediği' mültecileri, bizim sahil güvenliğimiz denizden topluyordu.
Gördüm ki Yunanlılar işi iyice azıtmış. Haberlerde siz de izlemişsinizdir; Yunan sahil güvenlik teknesi, Türk karasularına girip bir mülteci botunu mızrakla batırıyor. Denize saçılan ve çoğu yüzme bilmeyen zavallı mültecileri Türk balıkçılar kurtarıyor.
O Yunanlılar'ı içine düştükleri ekonomik krizden kurtarmak için Avrupa Birliği önlem üstüne önlem alıyor, kredi ve hibe yardımı yapıyor. Öte yanda kısıtlı olanaklarıyla 2 milyon Suriyeli mülteciyi barındırmaya çalışan Türkiye'ye su yok! Adaletin bu mu dünya?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA