Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Osmaniye tesadüf mü?

Şehit yine Osmaniye'den... Yüzbaşı Ali Alkan da PKK'nın hain saldırısı sonucu al kanlara boyandı. Son kaybımızla birlikte 20 günde Osmaniye'den altıncı şehidi verdik.
Geçenlerde yazdım, 'PKK sanki saldıracağı askerleri özellikle seçiyor' diye... 'Sanki' lafını boşuna mı kullanmışım ne? Bana göre ilk ateşte, Kanas suikast silahlarıyla uzaktan vuracakları Mehmetçikleri, özel bir istihbaratla belirliyorlar. Hatta doğum yerlerini, nüfusa kayıtlı oldukları yerleri biliyorlar.
Peki Osmaniye'nin bu olaydaki belirleyici özelliği ne? MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi olması.
20 günde altı Osmaniyeli askerin şehit edilmesi konusunda aklıma düşen iki teori var:
1- Bugüne kadar memlekete yaptığı tek iyilik, Ülkücü gençleri sokaktan uzak tutmak ve iç savaşı engellemek olan Bahçeli'yi can evinden vurup bu konudaki soğukkanlılığını ve dirayetini elinden almak. Böylece iç savaşın, kaosun ve bölünmenin yolunu açmak.
2- Kökü dışarıda şer güçleri, bölünmeye zemin hazırlamak için Bahçeli'yi, en başta kendi memleketinden gelecek bir baskı ile karşı karşıya bırakmak istiyorlar.
Ben siyasi analist değilim, stratejik araştırmalar uzmanı da... Ama benim sade vatandaş olarak aklımdan geçenleri, işi bu konuda fikir yürütmek, teori üretmek olanların aklına getirmiyor olmaları pek tuhaf doğrusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA