Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sinemamız rekora koşuyor

Köşemizin fahri sinema danışmanı, sevgili dostum Nizam Eren yine derlediği istatistiklerle 'yer gösterici' gibi koltuklara fener tutuyor.
Bu sezon ortaya çıkan rakamlar beni çok şaşırttı.
2015 yılı Ocak ayından Ağustos ayı sonuna dek 86 filmin vizyon gördüğü salonlarda, bu rakam yıl sonu 130 filme ulaşacakmış.
Ocak ayından bu yana altı film, 1 milyon izleyici barajını geçti.
2 milyon barajını geçip 3 milyon 735 bin bilet satan Mucize filmine hiçbir film yaklaşamazken, en yakın rakibi Kocan Kadar Konuş'a 1 milyon 750 bin bilet fark attı.

PEK YAKINDA...
Madem konuya girdik, öyleyse yeni sezonda izleyeceğimiz filmlere de bir göz atalım:
Sıklıkla yapılan korku ve bol komedi yine vazgeçilmezler arasında yer alırken; 18 Eylül'de gösterime çıkacak Detay, farklı bir sinema dili ve oyunculuk performansı ile adından çok söz ettirecek.
Yosi Mizrahi, Deniz Uğur, Burak Hakkı, Necmi Yapıcı ve Toprak Sağlam'ın rol aldığı filmi, Korhan Bozkurt yönetti.
Zeki Demirkubuz'un uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve gösterimini birkaç kez ertelediği Bulantı, Uğur Yücel'in oynadığı ama bu kez oğlunun yönettiği Yaktın Beni, Cem Yılmaz projesi Ali Baba ve 7 Cüceler, yerli animasyon Kötü Kedi Şerafettin, ilk filmleri 7 milyon barajını geçen ikinci film olma özelliği ile bir rekoru elinde bulunduran Düğün Dernek 2: Sünnet, Çağan Irmak'ın yönettiği ve Demet Akbağ ile Yetkin Dikinciler'in rol aldığı Nadide Hayat; yeni dönemin göze batanları.
Sezonun diğer filmleri ise şöyle:
En Güzeli, Asimetrik, Firak, Dabbe 6, Can Tertip, Kara Bela, Aşk Nerede, Yok Artık, Madımak, Robinson Crusoe&Cuma, Guruldayan Kalpler, Adana İşi, Piyasadan Büyük Alacağımız Var, Kafes, Vesvese, Evlenmeden Olmaz, İlk Gülüşte Aşk ve Geniş Aile.
Tahminler, 2015 yılı sonuna kadar yerli filmlere 45 milyon biletin kesileceği yönünde.
Sektör geçen yıl yerli-yabancı 55 milyon bilet satarken, bu yıl rakamın 60 milyona varacağı öngörülüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA