Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Su bedava... Peki ya hukuk?

Esnaf, sosyal medyada kampanya başlatmış. Herkes bakkalının, marketinin, büfesinin camına 'İrlandalı turiste su bedava' yazılı kağıt yapıştırıyor. Maksat, Aksaray'da 20 kişiyle İrlandalı turisti linç etmeye kalkan esnafın kabahatini örtmek... Peki bu 'jest' yeter mi?
O görüntüler tüm yabancı ajanslar tarafından servis edildi. Bütün dünya o 20 kişinin, bir tek adama tekme, yumruk, sopa ile saldırdığını, hatta gaz ocağı fırlattığını gördü. Yani adam boksör olmasa, oracıkta ölüverecek. İrlandalı'nın hastanedeki muayenesinde kolunda kırık, kafatasında çatlak tespit edildi.
Yabancı turist zaten Ortadoğu'yu saran savaş ve terör tehdidi nedeniyle Türkiye'ye gelmiyor.
Turizm gelirimiz, bu sezon üçte bir oranında azaldı. Üstüne bir de bize yüzyıllardır zorla yapıştırılmaya çalışılan 'barbar' etiketini cilalayan bu rezil görüntü eklendi.
Peki biz ne yaptık? İrlandalı turist olayını sürekli geyiğe sardık, güldük, eğlendik... İyi de o 20 saldırgana ne oldu? Haklarında herhangi bir adli kovuşturma yapıldı mı? Tısss...
Linç girişimlerini bile münferit olaydan saydığımız sürece, Sultanahmet'teki Alman Çeşmesi'nden turiste bedava şerbet akıtsak, nafile...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA