Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reklamdan boğulanlar

Okurumuz Engin Nur da pek çoğunuz gibi dizi ve programlar arasındaki uzun reklam kuşaklarından rahatsız. İşte kalem erbabını motive etmeye ve harekete geçirmeyi amaçlayan mesajı:
"Sayın Yüksel Bey, maç yayınlarındaki reklamlar için Hıncal Bey'le (Uluç) beraber verdiğiniz savaştan galip geldiğinizi yazıyorsunuz. Sizleri can-ı gönülden tebrik ediyorum ama bir de şu dizilerdeki 15 dakikalık reklam aralarına el atsanız. Daha dizinin jeneriğinden sonra gene 15 dakika reklam.
Dizinin son karesinden evvel gene 15 dakika reklam. Ardından son sahne yeniden ve son... Ne olur bizleri bu işkenceden kurtarmak için diğer eleştirmen arkadaşlarınızla bir savaş da bizim için verin. Hadi konuşturun kalemlerinizi, gösterin medyanın gücünü. Bizler de size dua edelim. Hadi Yüksel Bey..."

YAZAR NOTU:
Peşinen söyleyeyim ki, televizyonda reklam yayınlanmasına asla karşı değilim. Bu sektörün yalnızca reklam gelirleriyle ayakta kalacağını bilen bir yazar olarak sadece tüketici haklarını ihlal eden haksız uygulamaların karşısındayım. Uzun reklam kuşakları hakkında ise bu köşede pek çok yazı yazdım. Hatta en rasyonel çözümü de önerdim. Ancak sektördeki çetin rekabet koşulları çoğu zaman aklı selimin önüne geçiyor. Yine de umudumu yitirmeden yazmaya ve çözüm önermeye devam edeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA