Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Edebiyatın Megastar'ı mı?

Büşra Yılmaz adında bir yazar duydunuz mu? Ya da Wattpad diye internet bazlı bir edebiyat platformu?
Ne yalan söyleyeyim; ben de duymamıştım. Ta ki TÜYAP Kitap Fuarı'nda yaşanan büyük izdiham, haber bültenlerine konu olana kadar. 21 yaşındaki genç yazar Büşra Yılmaz, meğer bu platformda öykülerini paylaşırmış. Kitabı için fuarda imza günü düzenlemiş.
İzdihamdan millet birbirini ezince, yazar dışarıya çıkartılıp organizasyon iptal edilmiş. Ama sevenleri protestoya girişince apar topar geri getirmişler. 'Bu memlekette kitap okunmuyor birader' diyen entelektüeller ile 'Ne yapsak satamıyoruz.
Korsanla baş edemiyoruz' diye yakınan yayıncılar, bu haberi birkaç kez izlemeliler. Çünkü Wattpad'çiler öyle yayınevlerinin bazı ukala editörleri gibi önlerine gelen dosyalara hemen burun kıvırmıyorlar.
Dileyen, dilediği öyküyü gönderip yayınlatıyor. Platformun milyonlarca takipçisi var. Yani yeni bestesini ya da klibini tanıtmak isteyen müzisyen için YouTube neyse, edebiyata gönül verenler için de Wattpad o... Büşra Yılmaz da öykülerini parça parça burada paylaştığı günden itibaren bir 'edebiyat fenomeni' haline gelmiş. Milletin fuarda birbirini ezmesi bundanmış.
Ben böyle bir izdihamı en son Tarkan'ın Beşiktaş Meydanı'ndaki halk konserinde yaşamıştım. Meğer Büşra Yılmaz edebiyat dünyasının 'Megastar'ı olmuş da kimse farkında değil. Okurları "Neden Büşra?" diye sorulduğunda neredeyse koro halinde aynı yanıtı veriyor: "Gençliği en iyi anlatan yazar o..."
Merak edip Büşra'nın yazdıklarına şöyle bir göz attım.
Tek kelime ile 'acayip.' Parlak hayal gücü ile birleşen göz alıcı bir cesaret...
Belli ki gençliği tam da kalbinden yakalayıvermiş.
Gençlere bir şeyler pazarlamak isteyenlerin, Büşra'nın yazdıklarına dikkatlice göz gezdirmelerinde fayda var. Tıpkı yazar ve öykü seçmekte zorlanan yayınevlerinin bundan böyle Wattpad'in rehberliğine ihtiyaç duyacak olmaları gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA