Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir başka Tolga Sarıtaş

Önce Muhteşem Yüzyıl, ardından Güneşin Kızları dizilerindeki müthiş performansıyla genç kızlar başta olmak üzere televizyon izleyicilerinin gönlünde taht kuran yeni kuşak oyunculardan Tolga Sarıtaş fanatiklerine müjde! Genç oyuncu, çok yakında farklı bir rolle televizyon ekranlarında olacak.
TRT 1, Ocak ayında yepyeni bir mini dizinin yayınına başlayacak. Adı, Büyük Sürgün: Kafkasya.
Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği dizinin başlıca rollerini Tolga Sarıtaş, Melis Birkan, Elif Atakan, Alpay Atalan, Luran Ahmedi ve Ertan Saban paylaşıyor.
Son zamanlarda dönem dizileriyle öne çıkan TRT'nin dört bölümlük bu yeni dizisi, 2. Dünya Savaşı'nın ardından Stalin tarafından sürgüne gönderilen Ahıska Türkleri'nin yaşadığı, yakın tarihin en büyük ama en az bilinen trajedilerinden birini anlatıyor.
Yunanistan'dan sürülenler, Girit'te katledilenler, Bulgaristan'da asimile edilenler, Kıbrıs'ta vahşete uğrayanlar, Kırım'da diri diri gömülenler... Şimdi de Rusya ile Esad'ın ortaklığında evinden barkından edilip katliama tabi tutulan Bayır Bucak Türkmenleri...
Tarihimizde TRT'nin dizi senaristlerini yıllar boyu meşgul edebilecek tonla malzeme var. Türk olduğumuz için ne çekmişiz be!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA