Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

atv dizileri haberin zirvesinde

atv ile a Haber koptu gidiyor. atv dizileri, reyting listelerinin zirvelerini parselleyip tüm gün izlenme oranlarında zirveye yerleşirken, a Haber de tüm engelleme ve sansür çabalarına rağmen geçtiğimiz ayı yine birincilikle tamamlamanın gururunu yaşıyor.
Medya takip ajansı Interpress'ten sevgili dostum Deniz Bağcı ise ekrandaki yerli diziler arasında yaşanan rekabetin haber yansımalarını mercek altına aldı. Köşemiz için özel olarak yapılan araştırmaya göre; Kasım ayına atv'nin yerli dizilerinin damga vurduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay yazılı basında kanalların yayınladığı 79 dizi hakkında toplam 3 bin 803 haber yayınlanırken, atv'nin yayınladığı ve sayfalarda haber olan yerli diziler arasında altı tanesinin haber sıralamasında ilk 10 arasında yer aldığı tespit edildi.
Her ay Interpress tarafından hazırlanan, 2 bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan dizilerin haber karnesi çalışmasında, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' 222 haberle zirvede yer alırken, 'Analar ve Anneler' 188 haber, 'Eve Dönüş' ise 144 haberle ilk üç sıraya oturdu.
'Kırgın Çiçekler' 141 haber, 'Evli ve Öfkeli' 118 haber ve geçtiğimiz sezon sona ermesine rağmen başrol oyuncusu Engin Akyürek'in Emmy Ödülleri'nde finale kalmasıyla gündeme gelen 'Kara Para Aşk' dizisinin de 116 haberle listede yer aldığı görüldü.
atv'de yayınlanan altı dizinin, çıkan haber sayılarına göre oluşan listede ilk 10 sıra içinde yer alması ve Kasım ayı boyuncu toplam 788 haber ile gündeme gelmesi, tıpkı izleyiciler gibi medyanın da atv dizilerine kayıtsız kalmadığının bir göstergesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA