Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Hack’ ediyor muyuz acaba?

Sanal dünyanın en büyük kabusu hack'lenmek... Yani sosyal medya hesaplarınızın ele geçirilmesi, tahrif edilmesi ya da sizin ağızınızdan hiç söylemediğiniz şeylerin söylenmesi...
Bu kabusu şu sıralar şov dünyasının pek çok ünlüsü de yaşıyor. Hatta aralarında Erkan Petekkaya gibi sosyal medya hesaplarını dondurmak zorunda kalanlar bile var. Polisin, bilişim suçlarıyla ilgili bölümü de, söz konusu hacker çetesini çökertmek için operasyon üstüne operasyon yapıyor.
Okurlarım bilirler; sosyal medyaya mesafeli yaklaşırım. Çünkü adı üstünde, 'sanal' olan hiçbir şeye güvenmemek gibi bir hissiyatım var. Ne yazık ki her geçen gün bu dünyaya olan güvenimi sarsacak yeni gelişmeler yaşanıyor.
Bu vesile ile bir kez daha belirtmemde yarar var: Sadece ailem ve çok yakın arkadaş grubumun dahil olduğu bir facebook hesabım ve yalnızca günlük yazılarımı paylaştığım bir twitter hesabım var. Whatsapp uygulamasında ve Instagram'da ise yokum.
Sanal dünya ile ne kadar içli dışlı, sarmaş dolaş olunursa, 'hack' tehlikesi de o denli artıyor sanki; aman dikkat diyeyim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA