Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gerçek çevrecilik budur!

Bir genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tweet atıp harikulade bir öneride bulundu. Dedi ki, "Yılın bir günü Ağaç Dikme Bayramı olarak kutlansın. Bugünde herkes ailesiyle birlikte ağaç diksin." Cumhurbaşkanı Erdoğan, anında olumlu yanıt verdi.
Orman Bakanlığı da bu yazışmayı 'emir' telakki edip yeni bayram için hazırlıklara başladı.
Düşünebiliyor musunuz, devletin göstereceği yerde her ailenin bir fidanlığının bulunduğunu... O fidanlıkların, soylar geliştikçe koruya, ormana dönüştüğünü... Dini bayramlarda önce çoluk çocuk, ölmüş büyüklerin mezarını ziyaret edip dua etmenin, sonra da yine hep birlikte aile fidanlığına gidip 'yaşamı' kutsamanın güzelliğini...
İşte gerçek çevrecilik, doğa sevgisi, yeşil aşkı budur.
Çevre duyarlılığı, ağaçları seyredip "Ay ne güzel" demekten ibaret değildir.
Hele hele ağacı bahane edip her fırsatta polisle çatışmak hiç değildir. Vatandaş olarak oturup düşüneceksin, proje üreteceksin, o projeyi duyuracaksın ve hepsinden önemlisi vatandaşın o önerisini ciddiye alıp eyleme dönüştüreceksin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA