Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Taksici telsizi kafa şişiriyor

Artık biliyorsunuz, burası 'taksici dostu' bir köşe. Özellikle UBER mevzuunda tavrımı açık bir şekilde ortaya koymuş, taksici esnafının safında yer almıştım. Her gün sinir bozucu trafikte, hırlısı, hırsızı, sarhoşu ile 'boğuşmak' zorunda kalan, kimi zaman vahşi cinayetlere kurban giden ama buna rağmen toplumun en fazla eleştiri alan meslek gruplarından biri olan taksici dostlarımızın sorunları bu köşede pek çok kez sesini bulmuştur. Ama bunu yaparken, bu meslek kolunun hak ettiği sevgi ve saygıyı kazanabilmesi yolunda eleştiri yapmaktan da kaçınmam. Bugün yine taksici dostlarıma naçizane bir tavsiyede bulunacağım...
Lütfen, taksi durağı ile iletişiminizi sağlayan telsizlerinizin sesini kısın.
Ya da çok daha çağdaş bir yöntemle, kulaklık kullanın.
Çünkü seyahat boyunca sürekli zırıldayan, içinde bağırış çağırış ve bazen tartışmaların da yer aldığı yüksek sesli anonsları dinlemek zorunda değiliz. Teknoloji marketlerinde 20 liraya satılan bir kulaklık bu sorunu çözer, bizi huzura kavuşturur, size de saygıyı artırır.
Hazır yeri gelmişken, bir küçük öneride daha bulunayım:
Biliyorum çoğu zaman dertlisiniz. Yakıt zamları, parça ve tamir fiyatlarının artışı, trafiğin durumu, patronların baskısı, üç paraya kendini o aracın sahibi sanan sorumsuz müşterilerin sinir bozucu tavırları vs. yüzünden şikayetleriniz çok.
Ama ne olur müşterinizi seyahat boyunca bu kişisel dertlerinizden uzak tutun.
Onlarla muhabbet edecekseniz; daha güzel, neşeli, rahatlatıcı konular açmaya çalışın. Çünkü sizin derdiniz bir ise milletin bin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA