Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yalnız Kurt’tan muhteşem mesajlar

Atv'nin büyük bir ilgi ile takip edilen dizisi Yalnız Kurt, sadece bir dizi değil, adeta bir belgesel hatta haber bülteni işlevi de görüyor. Her hafta dizinin ortaya çıkardığı gerçekler, aydınlattığı olaylar ve verdiği birbirinden çarpıcı mesajlar seyirciyi derinden etkiliyor. Dizi bu haliyle, ayarlanabilir bir mercek gibi yakın tarihimize ait flu görünen olayların netleşmesini sağlıyor.



Bu hafta Picasso'nun ünlü tablosu Guernica üzerinden şahane bir barış mesajı verildi. Guernica, İspanya'da Basklıların kalesi gibiydi. 1937'deki İspanya İç Savaşı sırasında Diktatör Franco, Alman Hava Kuvvetleri'nin, yeni uçaklarını bu kasabanın üzerinde denemesi için izin verdi. Alman uçakları, İspanyol Hava Kuvvetleri'nin de desteğiyle kasabayı bombaladı. Yerle bir olan Guernica'da yaklaşık 1500 kişi öldü, 3000'den fazla masum sivil de yaralandı. Bunun üzerine ünlü ressam Picasso, bu katliamı bir tabloya dönüştürdü. Dizide Mira karakterinin ağzından konu edilen ise Picasso ile bir Alman general arasında geçen konuşmaydı. General, bir sergide Picasso'ya Guernica tablosu için "Bunu siz mi yaptınız?" diye sordu. Picasso cevap verdi: "Hayır siz yaptınız..." Dizi, "Bugün gözünü kan bürümüş olanlar, Ukrayna'da yeni tablolar boyuyor" demek istiyordu.
Yalnız Kurt bu hafta da FETÖ'nün gizli kodlarını deşifre etmeye devam etti. Özellikle de şu ünlü 1 Dolar parolasını... Örgüt militanlarına gönderilen 1 Dolar, "sefer görev emri" yerine geçiyordu. Onu alan, yıllardır kendini yetiştiren örgüte borcunu ödemek için görev zamanının geldiğini anlıyordu. Dolarların seri numaraları Fetullah'ı simgeleyen F harfiyle ve 1 rakamıyla başlıyordu. Bunun anlamı da "Sıfır hiçbir şeydir. Siz sıfırsınız ama başına 1 koyarsak on olur, yüz olur, bin olur, milyon olur, trilyon olur. İşte böyle böyle çoğalacağız" şeklinde açıklanıyordu.
Allah bu ülkeyi bir daha hainlerin gizli kodlarını çözmek zorunda bırakmasın...

Avatarlar savaşsın insanlar ölmesin
Önce, bilmeyenler için Avatar'ın ne olduğunu dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım:
Avatar, insanların sanal alemdeki sureti demek. Yani kendi fiziksel ve düşünsel kopyanızı yapıp, sizi temsil etmesi için o aleme salıveriyorsunuz. Olay, son zamanlarda Metaverse yani kurgusal evren adıyla da pazarlanmaya başlandı. Hatta o sanal evrende insanlar deli gibi hayali emlak alıp satmaya bile başladı.
Ben de bu pazar gününde hayal alemine dalayım dedim. Acaba onca insan öleceğine, analar ile bebeler evinden barkından olacağına, Putin ile Zelenski'nin Avatarları Metaverse'de kapışsa, egolarını orada çarpıştırsa, galip gelenin lehine bir anlaşma imzalansa nasıl olur?..
Hayalimizdeki barış dolu dünyaya erişmek için savaşları sanal evrene öteleyeceğimiz günler bir gelse...

Tansu Hanım'ı özlemişiz
Tansu Çiller yıllar sonra yeniden siyaset sahnesinde görünmeye başladı. "Milletimi çok özlemişim" demesi de sahalara yeniden dönebileceğinin işareti olarak yorumlandı. Çiller yaptığı konuşmada bir de gafa imza attı. Dedi ki, "Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlık görevini değil, öncesinde ilk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı görevlerini de verdi." Gelin görün ki, Tansu Çiller siyasi kariyerinde hiç içişleri bakanlığı yapmamıştı
Daha önce de hemen her konuşmasında bir çam deviren Çiller eğer yeniden siyaset sahnesine çıkarsa, gaf şampiyonluğu konusunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile büyük bir rekabet yaşayacağa benziyor. Bizim 'Kürsü' de Çiller'i hasretle bekliyor...

Gaf kürsüsü
Tansu Sarı kardeşim not almış: Bircan Bali: "Sen bir astrologdan daha fazlası gibisin.. Sen şey gibisin ya; soğanın cücüğü gibisin..." (Youtube'daki O da Burda kanalında Bircan'ın Gözünden programını sunan sunucu Bircan Bali'nin astrolog Nurcan Vecigün'e yaptığı garip benzetme)

Zap'tiye
Memleketin yarısı karla kaplı. Pek çok kentte sıcaklıklar sıfırın altında seyrediyor. Şu cemre dedikleri, market fiyatlarına özenip düşmemiş olabilir mi acaba?

Ne demiş?
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un basın toplantısından... Soru: "Hakemlerin bile tavır aldığı MHK'ya karşı daha ne kadar sessiz kalacaksınız?" Ali Koç: "Daha ne diyeyim ya? Bir tokatlamadığım kaldı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA