Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Milyoner’in deşifresi

Atv'nin büyük ilgiyle izlenen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster son zamanlarda tek dişi kalmış sözde Batı medeniyetini deşifre edip, ipliğini pazara çıkartıyor.
Bu hafta da zülfü yare fena dokunan bir soru vardı: "Rüzgar Gibi Geçti filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Hattie McDaniel 1940'daki ödül töreninde neden oyuncu kadrosundan ayrı, salonun arka tarafında oturtulmuştur? A- Cezaevinden izinli geldiği için B- Bulaşıcı hastalığı olduğu için C- Clark Gable'a küstüğü için C-Afrika kökenli olduğu için."



Yarışmacının aklı ve gönlü bu kadar katı bir ırkçılığı kabul etmediği için B şıkkını tercih etti ama ne yazık ki doğru cevap D şıkkı, yani "Afrika kökenli olduğu için" olacaktı.
ABD'nin ırk ayrımına ve köleliğe yatkınlığı bugün de Gazze'de vücut buluyor. Değnekçisi İsrail ile birlikte esarete ve zulme hizmet ediyor. Şimdilerde aynı hastalıklı düşünce, Gazzelileri arka sıraya oturtmaya çalışıyor. Dün Afrikalılar, bugün Müslümanlar... Ülkeler, halklar, ten renkleri değişiyor. Değişmeyen sadece kibir...
Olan biteni gördükçe atalarıma bir kez daha minnet duyuyorum. Zamanında dünyaya hükmetmelerine rağmen, esaret, kölelik, soykırım gibi utanç verici kavramların yanından bile geçmemişler...

Yine Selçuk Bayraktar...
Bravo Selçuk Bayraktar, bir kez daha bravo... Türkiye'nin silah sanayiine kazandırdıkları yetmezmiş gibi her yardım kampanyasının da "bayraktarlığını" yapıyor. Bu kez de Gazze konusunda herkesten önce davranıp, holding olarak 280 milyon liralık yardımda bulunacaklarını açıkladı.



Bu arada Gazze için samimi üzüntü duyan sanatçı dostlarıma da çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte bir yardım konseri yapın. İnsanlarımız 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı'nı doldursun. Hem duygular sel olsun, hem yardımlar. Böylece hangi sanatçı sadece sosyal medyadan kınama ile yetiniyor, kim gerçekten taşın altına elini koyuyor, onu da anlamış oluruz.

Gazze'ye robotlar mı girecek?
Bazı haberler toz duman arasında güme gidiyor.
Önceki hafta perşembe gecesi A Haber'de Genelkurmay Harekat Dairesi Eski Başkanı Tümgeneral Mehmet Okan, müthiş bir iddia ortaya attı. Dedi ki, "Bunu ilk kez burada duyacaksınız. Gazze'ye yönelik kara harekatında robotlar kullanılacak. Amerika robotik askerlerini kullanmak için yer arıyordu zaten. Gazze bu yeni savaş yönteminin test sahası olacak. Bunlar bildiğimiz robotlar değil. Kumanda eden insanların işaretlerini anlayıp uygulayabilen bir teknoloji."



Aman ki ne aman... Gazze bir laboratuvar, ABD'li robotlar Frankeştayn, Filistinli çocuklar da kobay öyle mi? Keşke Avatar bir bilim kurgu filmi olarak kalabilse...
Bana sorarsanız, Gazze'ye robotların girmesini yeğlerim. En azından İsrail askerlerinden daha "vicdanlı" olduklarına inanıyorum.

Gaf kürsüsü
Gazzeli bir aile iki küçük bebeğini hiç tanımadıkları yabancı bir gazetecinin kucağına verip, "Kaçır onları bu cehennemden" dedi. Bu utanç, insanlığa yüzyıllarca yeter!

Zap'tiye
Gazeteciler içeri alınmadığı için Gazze'de olup bitenleri yükselen dumanlardan anlıyoruz. İsrail, Ortadoğu'yu ilkel çağlara geri götürdü. Artık dumanla haberleşiyoruz.

Ne demiş?
"Bebekler uyurken susulur, ölürken değil..." (Sosyal medyadan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA