Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Askerin 'Game of Thrones' bahanesi

İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde İngilizce eğitimi veren dört subayın; öğrencilerine 'Game of Thrones' izlettirdiği için sürgün edilmesini ve açılan soruşturmayı daha önce de eleştirmiştim.
Dün, bu dört subayın ordudan atıldığı haberi çıktı. Alınan bu karar tam Aziz Nesin'lik bir öykü aslında. Soruşturma 'Cinsel istismar ve Türklüğe hakaret' iddiasıyla açılmıştı. Daha önce de yazdığım gibi dizide erotik sahneler var ama RTÜK diziyi +13 yaş kategorisine sokmuş zaten. CNBC-e'de yayınlanıyor. Öğrencilerin yaşları ise 17-18!
O zaman o gençlere interneti de yasaklayalım, TV de izlemesinler!

DÜNYA GÜLER HALİMİZE
Diziyi izleyen tahkikat heyetinin hazırladığı raporda ise aynen şu ifadelere yer verilmiş: "Filmde doğrudan olmasa da, izleyenler tarafından rahatlıkla anlaşıldığı şekliyle milletimize; barbar, sapık dinsel inanç ve gelenekleri olan, medeni olmayan bir şekilde gösterilerek hakaret edilen, aşağılanan sahneler bulunmaktadır... Öğrencilerimizin milli duygularının zayıflamasına, hatta meslekten soğumasına kadar vahim sonuçlar ortaya çıkarabilir."
Yahu dizideki olaylar hayali ülkelerde geçiyor, zaman ve mekanlar bile belli değil.
Dizide anlatılan göçebe kavim Dothraki'ler ile Türkler arasında bağlantı kurmak nasıl bir mantıktır?
Yollayın bu soruşturma haberlerini ve tahkikat heyetinin raporunu 'South Park' ekibine, bir sezon Türkiye ile dalga geçerler! Bütün dünya güler halimize.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA