Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Katil kale direkleri

Benim çocukluğumda, mahallede futbol oynarken kale direğini belirlemek için yere taş koyardık.
Şimdi okullarda, parklarda bile fileli kale direkleri var.
Keşke eskisi gibi kale direkleri yerine taş konsa!
Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Engin Erdoğan, Sağlık Meslek Lisesi'nde top oynarken kale direğine asıldı ve direk zavallı çocuğun başına düştü. Ne yazık ki, Engin'in beyin ölümü gerçekleşti.
Kale direğinin cıvataları gevşekmiş.
Daha iki hafta önce Kütahya'da lise öğrencisi Ahmet Özçadır da, kale direği üzerine yıkıldığı için hayatını kaybetmişti.

SPOR BAKANLIĞI İLGİLENSİN
Bir de basket potası ölümleri var. Çocuklarımız kale direkleri ve basket potalarının altında can veriyor. Her ay mutlaka bu tarz bir-iki ölüm haberi okuyoruz.
Türkiye'de okullar ve belediyeler de dahil olmak üzere herkes kafasına göre futbol direği, basketbol potası dikiyor. Hem nizami ölçülerde değiller, hem de bubi tuzağı gibi can alıyorlar.
Spor Bakanlığı; bu ülkede kurulan her basket potası ve kale direğinden sorumlu olmalı ya da bu işin standartları belirlenmeli. Herkes o standartlara göre pota ve kale direği dikmeli.
Spor Bakanlığı, dev stadyumlar yerine çocuklara güvenli basket ve futbol sahaları yaptırsa, spora en büyük hizmeti yapmış olur. O stadyumlar nasıl olsa dolmuyor, bari çocuklarımız ölmesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA