Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İyi ki Erdoğan ikna etti

Motosiklet tamircisi bir babanın (İrfan Sofuoğlu) en küçük oğlu olarak dünyaya gelen Kenan Sofuoğlu'nun kazandığı başarılar yazmakla bitmez. O bir dünya şampiyonu ve Türkiye'de motosiklet sporunun gelmiş geçmiş en iyi yarışçılarından biri.
Ancak Sofuoğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla emeklilik kararını duyurdu.
33 yaşındaki Sofuoğlu, "Cumhurbaşkanımın isteği üzerine yarış kariyerimi noktalıyorum.
Bu hafta sonu İtalya'da jübile yapma kararı aldık. Son zamanlarda yaşamış olduğumuz sakatlıklar, ailemin korkuları ve Cumhurbaşkanımın artık bırakmam gerektiği talimatı; düşündüğümden erken bir zamanda bu kararı almamıza sebep oldu" diye yazdı.
Sosyal medyada 'Cumhurbaşkanı istiyor diye kariyere son mu verilir' diye eleştirenler oldu.
Bu kararı eleştirenlerin Sofuoğlu'nun yaşadığı trajedilerden haberi yok galiba.
1999 Marmara depreminde Sofuoğlu Ailesi'nin Adapazarı'ndaki evleri çöktü.
Aile, enkazdan sağ çıktı. Kenan Sofuoğlu'nun babası 59 yaşında kanserden yaşamını yitirdi. Abisi Bahattin, 2002'de otomobil kazasında, diğer abisi Sinan ise 2008'de İzmit Motosiklet Pisti'nde antrenman sırasında hayatını kaybetti.
Sofuoğlu'nun yaşadığı en büyük trajedi ise oğlu Hamza'yı 5 yaşındayken kaybetmiş olmasıydı.
Büyük başarılarına rağmen annesi Sofuoğlu'nun yarışmasını istemiyordu çünkü oğlunun abileriyle aynı kaderi paylaşmasından korkuyordu. Ama Sofuoğlu, birçok kez önemli kazalar geçirmesine, sakatlanmasına rağmen motosiklet sporunu bırakmayı hiç düşünmedi. Ta ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onu ikna edene kadar.
Elbette bu karara en çok Sofuoğlu'nun ailesi sevinecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA