Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Hayvanlara eziyet insanlık suçudur

Biliyorsunuz geçtiğimiz sene Hayvanları Koruma Kanunu, Meclis'te yasalaşarak yürürlüğe girmişti. Hayvan haklarını koruma açısından son derece önemli bir adım olmasına rağmen sosyal medyada ne yazık ki hâlâ 'hayvanlara eziyet' videolarına şahit oluyoruz. Ama sadece bizim ülkede böyle şeyler yaşanıyor diye düşünmeyin.
En gelişmiş ülkede de en az gelişmiş ülkede de yaşanıyor.



15 MAYMUNU ÖLDÜRDÜLER
İşte bakın, geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Amerika'daki hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırdı. Musk'un 'beyin çipi' projesi deneylerinde kullandığı 15'e yakın maymunun acı çekerek öldüğünün ortaya çıkması büyük tepki topladı. Hayvanları döven, onlara kötü davranan her kim olursa olsun benim için asgari düzeyde bile insanlık vasfını taşımıyordur. Hayvanlara eziyet etmek de tıpkı kadına şiddet uygulamak gibi bir insanlık suçudur. Hayvanları korumak için yasalardan öte zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor.
Sadece hayvanlara eziyet edenleri sosyal medyada ifşa etmekle ya da onu ayıplamakla maalesef bu sorunu çözemeyiz. Ağaç yaşken eğilir misali çocuklarımıza küçük yaşlarından itibaren hayvan sevgisini aşılamamız ise bu sorunun çözümü için son derece önemli bir adım olacaktır. Burada da başta aileler olmak üzere eğitimcilerimize sorumluluk düşüyor.

CİNGÖZ EV SAHİPLERİ YÜZÜNDEN KİRACILAR MAĞDUR
İstanbul'da konut problemi bitmeyen bir sorun. Bu durumdan da en çok kiracılar mağdur oluyor ne yazık ki. Özellikle bazı cingöz ev sahipleri yüzünden bu mağduriyet daha da artıyor. Evlerine fahiş zam yapabilmek adına kiracıları çıkarmak isteyenlerin sayısı hiç de az değil. Geçtiğimiz günlerde bir yakınımın başına geldiği için bu konuyu yazmak istedim. İstanbul'un iyi bir semtinde 'akıllı ev' diye kiraladığı evin, ne yazık ki gecekondu kıvamında çıkması yetmezmiş gibi bir de ev sahibinin türlü mobbing'ine maruz kaldı.



Düşünün kira kontratında olmasına rağmen evin ne elektrik ne ısınma ne de tesisat sistemi doğru düzgün çalışıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, kiracısını çıkarmak için evdeki yapısal sorunları çözmemek için işi yokuşa sürüyor. Bu tam anlamıyla ahlak dışı bir tavır. Birebir şahit olduğum bu durumu kim bilir kaç kişi yaşıyordur İstanbul'da? Kiracı hakları yasalarla güvence altına alınmış olmasına rağmen 'kötü niyetli' ev sahipleri oldukça bu sorun devam edecek. Ev sahipleri ile iş birliği yapan emlakçılara da bir çift sözüm var: Evi kiralarken yasal hakkınız olan komisyonu almayı biliyorsunuz da kiracı mağdur edilirken neden sesiniz çıkmıyor? Kira kontratında imzanız yok diye mi? Yoksa daha fazla komisyon almak için mi göz yumuyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA