Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Evrensel barışa doğru

Türkçe Olimpiyatları, halkımızın desteğiyle milyonlarca kalbe ulaştı. 17 ülke ile 2003'te başlayan organizasyon, 140 ülkeye ulaştı.
Olimpiyatlarla paralel, Kültür Şöleni de büyüdü. Yüzlerce ülkenin benzersiz kültürü ve çocuklarıyla birlikte geniş alanlara yayıldı. Düşünün ki Kültür Şöleni'nde bir araya gelen Almanyalı, Nijerli, ABD'li, Endonezyalı öğrenciler aynı ortak paydada, Türkçemizde birleşiyor. Ortak bir huzur ve barış rüzgârı, ülkemizi ve dünyayı sarıyor.
Günümüzde, ülkeler arası barışa ve diyaloga çok ihtiyaç var. Burada, ilk önemli nokta, Türk kültürünün dünya çapında bir kültür olması gereği, ikinci nokta ise Türk insanının dünya ile etkileşim kurma zorunluluğudur.
Bu düşüncelerle başlatılan Kültür Şöleni, dünyayı ülkemize getiriyor.
Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında organize edilen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni büyük ilgi görüyor. Bu yıl 140 ülkeden 2 bin yabancı öğrenci katılıyor. Önceki yıllarda, "Sevgi dili Türkçe, aynı dili konuşuyoruz, Gelin tanış olalım, İnsanlık el ele bayram ola" gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen sevgi çiçeği öğrenciler, 11. yılda "Evrensel barışa doğru" diyecek.
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında, İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda yapılan Kültür Şöleni 140 ülkeden bin öğrencinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Renkli ve sevimli binlerce öğrenci, ülke stantlarında kültür ve geleneklerini tanıttı.
Festival etkinlikleri 55 il ve 99 sahnede gerçekleşecek. Ayrıca bu yıl illeri güzel sürprizler bekliyor. Türkçe Olimpiyatları sanat ekibince hazırlanan zengin şarkı repertuvarı ile her ille özdeşleşen türküler yeniden düzenlenerek seslendirilecek ve yöresel oyunlarla muhteşem gösteriler sunulacak.
11'inci yılda organizasyonda konsept değişikliğine gidilerek başta Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni olmak üzere yapılacak etkinlikler 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamına alındı. 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla 55 şehirde "Evrensel başarıya doğru" yürüyen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nı kutluyor ve başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA