Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

İmam hatipler radikalizmin panzehiridir

Daha önce de yazdım.
Ülkemizin diğer İslam ülkelerine göre en büyük şanslarından birisi imam hatip okullarıdır. Zira bu okullarda uygulanan müfredat, bilgi -her ne kadar istenilene cevap veremezse bile- radikal, insafsız ve acımasız bir radikal bakışın önünü kapatmaktadır. Zira bu okullarda Kur'an-ı Kerim'in yanında; Hadis, Fıkıh,Tefsir, Kelam gibi temel dersler veriliyor.
Talebe hangi kaynaktan ne alabileceğini öğreniyor. Bu öğrenciden, kendisini din adına kullanmak isteyen bir istismarcıdan talimat alan bir öğrenci çıkaramazsınız. (Elbette istisnalar çıkar. Her yerde olduğu gibi) Ama bu işin omurgası akıl ve mizana dayanır.
Şimdi; sadece herhangi Kur'an ayetindeki kıtal ile ilgili ayeti yanlış anlayıp, Hz Peygamber'in uygulamasından habersiz, işin fıkhi boyutundan, kelami boyutundan habersiz şekilde kendini müçtehit zanneden birine nasıl engel olacaksınız? Ancak bilgi ile.
Doğru ve temellere dayanan bilgi ile. Bunun örneğini yüz yıllarca, İslam'ı temel kaynaklardan -Kitap, Sünnet, Kıyas, İçtihat, İcma gibi -öğrenen insanlar verdiler.
Onun için imam hatipler bizim için büyük bir hazinedir.
Bu okulları etkisizleştirenlerin mutlaka bir hesabı vardır. Bu okulları bozmak, dışarılardan beslenen beslemelerin hedeflerindendir. Bu okullar, makul ve insaflı bir çizgiyi oluşturuyor.
Anadolu Müslümanlığını zihinlere işliyor. Bu nedenle de itibar gördü bugüne kadar. Zaten bu okulların aleyhine yazan, çizen ve söz söyleyen kişilerin ajandasına bakarsanız meseleyi ve derdi anlarsınız.
Bu okullarda; Arapça dil seviyesini, hadis okumalarını, Peygamberimizin hayatını daha yoğun olarak müfredatta çoğaltmalıyız. (Bu arada konumuz olmadığı için diğer liseleri konuşmadık. Oralarda da evlatlarımız yetişiyor. Bu sözlerden üzerlerine alınmamalılar.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA