Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Eşeğin gölgesi

Siyasette bazen boş tartışmalara takılıyoruz ya...
Atina'dan bir hikâye:
Demostenes kürsüde, ancak dinleyiciler sürekli kendi aralarında konuşup, filozofu dinlemiyor. Bunun üzerine Demostenes, bir hikâye anlatmaya başlar: "Uzun zaman önce delikanlının biri, Atina'dan Megara'ya gitmek için eşek kiralar. Eşeğini kiraya veren adamın da Megara'da işi olduğu için beraber yola düşerler. Öğle sıcağı bastırır. Yemek yemek için su başına otururlar. Ortalıkta gölgelik bir yer yoktur. Eşeğin sahibi yemeğini alıp, hayvanın gölgesine sığınır. Genç ise, 'Eşeği ben kiraladım, gölgesini ben kullanacağım' diye itiraz eder. Kavga büyür..."
Hikâyenin tam burasında Demostenes kürsüden inip, yürümeye başlar. Dinleyiciler sonunu duymak isterler, sorarlar: "Neticede kim haklı çıktı?"
Demostenes kürsüye döner, "Sizin için çok önemli bir konuda bir şeyler anlatmaya çalıştım, dinlemediniz. Şimdi ise, eşeğin gölgesini merak ediyorsunuz. Merakınızı gidermeyeceğim. Bir daha size fikirlerimden de söz etmeyeceğim..." der; yürür gider.
Boş konularla gündemi işgal edenler, kıssadan hisse alsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA