Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Bu da Amerikalı Lawrence

15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından gözaltına alınan subaylara destek veren ABD'li General Joseph Votel geri adım atmış.
Yanlış anlaşıldığını iddia eden Votel şunları söylemiş:
"Türkiye'deki başarısız olmuş darbe girişimiyle herhangi bir alakam olduğuna yönelik haberler talihsiz ve kesinlikle doğru değil."
Laf...
Kaldı ki bu Votel'in teröre verdiği ilk destek de değil. Ortadoğu'daki Amerikan operasyonlarının (CENTOM) Komutanı olan General, geçtiğimiz ay da Kobani'deydi. PYD-PKK'lı teröristlerle samimi pozlar verip, örgüte yapacakları silah yardımlarının gecikmeyeceğini garantilemişti.
Rezalet...
Dünyada küresel terörle mücadelenin bayraktarlığını yapıyorum diyen ABD'ye, Ortadoğu'daki müttefiklerine karşı terör eylemlerini yapan grupları destekleyen bir general yakışmıyor.
Türk halkı, Amerikalı yurttaşların bu skandala karşı tavır koymasını bekliyor. Yoksa hakikaten açılan uçurumu kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Ve bu ateş bir gün herkesi yakacak

***

O küfürler hepimize
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma gecesi Külliye'de yaptığı konuşmada kendisine edilen hakaretlerle ilgili açtığı davaları bir defaya mahsus geri çektiğini söyledi.
Bu önemli bir jest.
Bakalım küfürden başka bir şey üretmeyen müzmin muhalefetin bundan sonra tavrı nasıl olacak? Hatalarını anlayıp, bu hoşgörü karşısında utanarak insanlığa terfi mi edecekler yoksa yine aynı seviyesizlikte ısrarcı mı olacaklar? Sonuç ne olursa olsun şunu akıllarından çıkartmasalar iyi olur. Bu mesele "şahsi" bir iş değil. Halk, seçilmiş siyasi temsilcilerine yönelik küfrü, hakareti, saldırıları üzerine alınıyor. Haklı da çünkü muhatabın kendisi olduğunu biliyor.
Dolayısıyla bundan sonra benzeri durumlar yaşanırsa karşılarında artık tek bir "davacıyı" değil, milyonları bulacaklar.
Çünkü bu halkın, hoşgörüsüyle yaşayanlar tarafından daha fazla aşağılanmaya artık tahammülü kalmadı.

***

Köşe yazarı
Halkın Fetullahçı cuntacının tankları altında kalmasının... Kadınların, çocukların asker kılıklı teröristlerin kurşunlarına hedef olmasının... 237 şehidin lafı mı olur onlar için.
Onlara göre asıl "büyük problem", "ülkenin kanayan yarası" darbecilerle işbirliği içinde olduğundan şüphelenilen gazetecilerin ifadesinin alınmasıdır. Ya da Bülent Arınç'ın Twitter'dan eleştirilmesi.
Tanıyorsunuz onları.
Henüz kaldırılan cenazelerimize, halkın hakkı hukuku açıkça çiğnenmesine, zulme uğramasına, katledilmesine değil de hukuk kurulları içindeki prosedürlere kafayı takan bu türe Türkiye'de köşe yazarı deniyor.
Biliyoruz, ileride "demokrat desinler" diye tüm bu riyakarlıkları. Ama yarın, demokrasi katledilirken saçını tarayanlar olarak anılacaklar, hiç şüpheleri olmasın.
Unutturmayacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA