Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

The Times imzacılarına dava ve davet

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun oturduğu Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi'nde sokak iftarındayız. Küçük meydana kurulan masalar (1500 kişi) iftar saatine yakın doluyor. Ramazanın, şehir yaşamı nedeniyle fazla görüşmeyen komşuları bir ortak mekânda buluşturması hoş bir gelenek olmuş. Herkes çok memnun... Ayrıca eskiden sadece yoksulların katıldığı bu tür iftar sofralarına şimdi her kesimden insan katılıyor.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşçu, şu ana kadar 772 mahallede iftar kurduklarını söylüyor. Ciddi bir rakam... Bu yaklaşık 2 milyon insan demek.
Babuşçu ile kısa da olsa önümüzdeki yerel seçimleri ve gündemi konuşuyoruz. Şu tespiti ilgimi çekiyor:
"Sokak iftarlarımıza katılım Gezi sonrası yüzde 30 civarında arttı. Bence halk demokrasiye ve sivil siyasete sahip çıkıyor." Adı AK Parti'nin İstanbul adayları arasında geçtiği için Babuşçu'ya İstanbul seçimlerini ve Sarıgül'ü de soruyoruz. Kendisiyle ilgili bir şey söylemiyor ama şunu belirtiyor:
"Ortaya bir sürü anket çıkıyor. Ciddiye almıyoruz ve işimize bakıyoruz. Şu anda AK Parti'nin oyu yüzde 50'nin üzerinde. Vatandaşla ilişkimiz çok iyi. Sürekli iç içeyiz."
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, son günlerde çok tartışılan The Times'da yayınlanan sanatçılar bildirisiyle ilgili de ilginç bir çıkış yapıyor. Aralarında Susan Sarandon, Sir Ben Kingsley ve Sean Penn gibi ünlülerin de bulunduğu imzacıları, Türkiye'ye yönelik suçlamaları nedeniyle yargıya taşıyacaklarını söylüyor ve ekliyor:
"Bunun için yurtdışındaki hukuk bürolarıyla görüşüyoruz. Bundan vazgeçmeyeceğiz ama şunu da yapacağız. Hukuk mücadelemizi sürdürürken o isimleri Türkiye'ye davet edeceğiz. Gelip gerçeği burada görsünler."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA