Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Paralel Yapı'nın HSYK cinliği

Ankara'da sadece CHP Kurultayı'nı izlemedim. Gelmişken yargının, tabii ki Türkiye'nin de geleceğini yakından ilgilendiren HSYK seçimlerinin kulislerini izlemeye çalıştım.
HSYK seçimlerinde iki ana grup yarışacak görünüyor. İlk kez sosyal demokrat, muhafazakâr ve milliyetçileri bir araya getiren Yargıda Birlik Platformu ve ona karşı dünün "düşman kardeşleri" YARSAV- cemaat ortaklığı.
YARSAV- Cemaat ortaklığına rağmen cemaate yakın isimlerin ilginç bir hazırlık içinde olduğu konuşuluyor. Kendilerine yakın isimleri YARSAV listesine yerleştirdikleri gibi bazı isimleri de bağımsız aday gösterecekler. Burada ilginç olansa YARSAV listesine giren sol, Kemalist adayların cemaatçiler tarafından çizilecek olması. Yani 2010'da demokratlara, muhafazakârlara yaptıklarını bu kez YARSAV'cılara yapacaklar. Amaç HSYK'yı tam kadro ele geçirmek. Bir kez daha aynı cinlik tutar mı onu da seçimlerde göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA