Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Orhan Doğan Barış Ödülü

Türkiye onu, Kürt meselesinin en sert yaşandığı 90'larda seçilmiş bir milletvekili olarak gözaltına alınmasıyla tanıdı. Meclis'in önünde polisin kafasına bastırarak arabaya soktuğu o fotoğrafı, hiç unutulmadı unutulmayacak da.
Orhan Doğan'dan, Kürt meselesini en zor zamanlarda sakin ve barışçı bir dille anlatmaya çalışan bir siyasetçiden söz ediyorum. Bugün hayat bulan "çözüm süreci"ni görmesini isterdim. Onun barışçı kimliğini yaşatmak adına Türkiye Barış Meclisi her yıl bir ödül veriyor. Bu yıl da ödül bir barışsevere gidecek. Ancak ödül gecesinin önemli bir konuğu var. Balkanlar'da yaşanan acıların tanığı olan bir barışsever: Hırvat Profesör Zarko Puhovski.
Zagreb'de 1988'de kurulan Yugoslav Demokratik İnisiyatifi'nin kurucuları arasında yer alan Puhovski, Yugoslavya'nın katliamlar ve savaşlarla parçalanması öncesinde her bölgede şahlanan milliyetçiliğe karşı sol çıkışıyla tanınan bir isim. Puhovski, yarın akşam İstanbul'da Lütfi Kırdar Anadolu Auditoriumu'nda Balkanlar'daki barış mücadelesindeki deneyimlerini paylaşacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA