Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Seçilmiş siyaset

İstanbul'un genel siyasette özel bir ağırlığı var. Bu her parti için geçerli ama AK Parti için çok daha geçerli... Hem kurucu başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de AK Parti, İstanbul çıkışlı...
İstanbul il başkanları da her zaman siyasetin önemli aktörleri oldu. Dr. Mehmet Müezzioğlu şu anda Sağlık Bakanı... Aziz Babuşçu ise şimdi genel siyasete hazırlanıyor. Önceki akşam, 8 yıl il başkanlığı yaptığı dönemi anlatan "Seçilmiş Siyaset" isimli kitabının tanıtımı vardı. İş ve medya dünyasından yakın dostlarına verdiği yemekte, hem yeni yolculuğunu hem de kitapta yer alan o 8 yılda siyasette yaşadıklarını anlattı.
Bir gazeteci olarak benim de yakından izlediğim bir süreçti o. Bir anlamda Türkiye'nin en kritik 8 yılı. Neler sığmamış ki o 8 yıla. 2007'de Cumhurbaşkanlığı krizi, AK Parti'nin kapatılması, 2010 Referandumu, 7 Şubat darbesi, Gezi kalkışması, 17-25 Aralık darbesi... Ve tabii ki arka arkaya gelen 30 Mart ve 10 Ağustos gibi iki kritik seçim.
Babuşçu, önce bir siyasetçi olarak unutamadığı anları hatırlattı: "Arena Stadı'nda kongre yapmayı, Gezi olaylarından sonra Tunus dönüşü havaalanında o dönem başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı on binlerce insanın gönüllü karşılamasını ve iki kritik seçime giderken Yenikapı ve Maltepe meydanlarını dolduran milyonları unutamam. Bunlar İstanbul'un Türkiye'nin kaderini etkilediği unutulmaz anlardı."
Sonra da kitabıyla neyi amaçladığını anlattı: "Bu kitapla, millete adanmış bir siyasetin imkânlarını, karşılaştığı sorunları ve bu anlamda neler olup bittiğine dair bir Türkiye fotoğrafı çıkartmaya çalıştım. Özellikle AK Parti'de siyaset yapmak isteyen gençlere kılavuz olsun istedim."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA