Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Magazin haberidir n’apalım!

Yok canım! "Bu dünyanın her yerinde haberdir" deyip, ellerini yıkamak suretiyle konudan sıyrılmak yok.
Her yapılan doğrudur diye de bi'şey yok. Eskiden yapılan her halt bugün de doğru sayılsa, aynı kıymeti görseydi o zaman niçin gelişmeye, değişmeye, yenilenmeye çalışıyoruz sorarım size.
Yurt dışında olduğum için Hande Soral'ın poposunun Kelebek ekinin birinci sayfasında sergilenmesini köşemde yazamadım.
Ancak her gece 02:00'de internette yeni düşen gazeteleri okuma alışkanlığım olduğundan, Twitter'da kıyameti ilk koparan benim. Adeta delirdim, çıldırdım.
Sonra beklenen mazeret geldi tabii; "Dünyanın her yerinde, her zaman ünlü birinin böyle çekilmiş bir fotoğrafı haberdir".
Bravo! Zaten o fotoğrafı basan zihniyet ancak böyle bir cevap verebilirdi. "İşin dozunu kaçırdık, bir genç kadının haklarına saldırdık" diye özür dilemek ağır gelirdi.
Neden? Çünkü eldeki malzeme hem ünlü, hem kadın.
İşte intikam zamanı.
Yok efendim bu mesele niçin 'kadına tacize' çekilmiş?
Çekilir efendim. Gayet de çekilir. Eğer Hürriyet gibi 'kocaman' bir gazetenin günlük eki bu görüntüyü utanmadan, sıkılmadan, düşünmeden birinci sayfasına koyuyorsa bu tacizdir efendim.
Görüntüyü mozaiklemeyi bile çok görerek üstelik.
Ağalar, yoksa siz bizim kadın olmak adına nasıl bir ülkede yaşadığımızın farkında değil misiniz?
Kadınların başına neler geliyor, cinsiyetçi saldırıların ardı arkası kesilmiyor, şiddet zaten almış yürümüş. Bu mu elinizden gelen?
Evet, bu bir tacizdir! Sen Hande'yi plajda bikinisiyle çekmedin kardeşim. Sen gecenin bir vakti rüzgarın esmesine kurban edip, sinsilik yaparak, kızın poposunu birinci sayfana bastın.
Bana göre bunun "Kadın mini etek giymişti, ben de dayanamadım elledim hakim bey" açıklamasından veya "Bakire değildi" savunmasından pek farkı yok, kimse kusura bakmasın.
Kızın evine gelen bakkal da kuaförü de bindiği taksinin şoförü de poposunu gördü. Bunun Hande'nin üzerinde yarattığı psikolojik şiddet ne olacak?
Hangi erkek poposu, memesi göründü diye kocaman haber oluyor? Hangi erkek poposu göründü diye günlerce ağlıyor?
Hande Soral ünlü ve oyuncu diye onun onuru, gururu, şerefi, duygusu, ailesi, sevgilisi, özeli yok mu?
Kocaman adamlar olarak bu mu sizin anladığınız ve gururlandığınız magazincilik?
Biraz değişin, biraz insanlıktan nasip alın, biraz kendi kızınızı düşünün, biraz vicdanınıza kulak verin. Korkmayın bi'şey olmaz, belki biraz adamdan sayılırsınız. O da iyi bi'şeydir, geceleri rahat uyutur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA