Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Televizyon her yerde

Hızlı internet bağlantısı, içeriğin her yerden izlenmesini sağlarken, ekranlar TV'ye dönüşüyor. İnternet TV devi Netflix Türkiye'ye geldi

Film izlemek isteyen bir tüketici internette 4 farklı kaynaktan yasal olarak içeriğe ulaşabiliyor. Televizyon üreticisinin sinema kulübü, internet TV hizmeti üzerinden, telekom şirketlerinin dijital servisinden, uydu hizmeti veren yayın platformunun dijital kutusundan aynı filmi izlemek mümkün. Ücretli ya da ücretsiz olarak sunulan bu servisler konusunda sürdürülebilir model bulmak kolay değil. Genelde tüketici sadakati sağlamak isteyen yayın platformları dizi, film ve canlı maç ya da müzik etkinliklerine yöneliyor. Bunun için stüdyolarla özel anlaşmalar yapıyor. İnternet TV servislerine abone olan kullanıcılar tablet, televizyon, telefon veya dizüstü bilgisayardan filmleri ve TV dizilerini izleyebiliyor.

NETFLIX TÜRKİYE'DE

Dünyada internet TV konusunda uzman Netflix de Türkiye'de hizmet vermeye başlıyor. Türkiye'de uydu aboneliği dışında 4 ekrandan yayın yapan şirketler içerik, yayın kalitesi ve tarifeler konusunda uluslararası rekabete ayak uydurmak zorunda kalacak. Netflix'in Türkiye'de hizmete başlaması yapımcıların sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da yeni alternatif dağıtım kanalı elde etmelerini sağlayacak.

KABLOSUZ İNTERNET BAĞLANTISI OLMALI

4K standart olacak. Şimdiden Ultra HD veya 4K yayınları destekleyen televizyon satın almanızda fayda var. İnternet TV desteği için televizyonun kablolu ya da kablosuz internet bağlantısı olmasına dikkat edin.

TÜRKÇE DUBLAJ YOK

Netflix'in Basic, Standart ve Premium olmak üzere 3 farklı üyelik tipi bulunuyor. Türkçe dublaj ve altyazı şimdilik yok. Giriş seviyesi aylık 26.9 TL olan Netflix paketinde tek bir ekrandan 720P çözünürlükte izlenebiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA