Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Olanlar, olmayanlar

Bir başlangıç aranıyordu. Bunun adını koymak için süreklilik gerekiyordu. Sivasspor karşısında 116 kilometre koşarak, geçmişin paslarını silmeye uğraşanların, Kasımpaşa'daki duruşları önemliydi.
İki kez geriye düştüler. İyi oynadılar mı, hayır. Çok hata yaptılar mı, evet... Öne çıkan oyuncu var mıydı; Caner Erkin. Ama maçı kazanmak adına her şeyi yapmayı denediler mi; elbette.
Bu duruşu kaybetmeden, bu ısrarı formanın ve oyunun bir parçası yaparak, kazanmak adına çimi yıpratmak, Fenerbahçe'nin karakteri olmalı. Çünkü taraftarının ve camianın yüreği burada böyle çarpıyor.
Sonuç üstüne fazla konuşmadan yorum üretmek gerekiyor. Çünkü kazanmak, öz eleştiriyi geciktirebilir. Rakibe kontra pozisyonlar verilmesi sürpriz değil, sahada risk alırken bunu da göze alırsınız. Fakat basit hataların sahiplerinin en tecrübeli ve beklentili oyuncular olması dikkat çekici. Ya aşırı öz güven, ya rakibi çok küçümseme, ya da milli maç sonrasında gelen dikkat eksikliği ile birlikte, fiziksel sorunlar, bu zaafların sebebi.

ENSTANTANE GOLLER
Kasımpaşa'nın ceza alanı önünde duvar oluşturup, Fenerbahçe'yi sürekli kaleden uzak, uzun toplarla atağa zorlaması ilginç. Kalabalıkta, uzun kaleci ve stoperler ile "eritirim" diye düşünmüş olabilir Şota. Ama bu bir teslimiyete gidip, ön tarafın tamamen oyuncu yaratıcılığına emanet edilmesi belirsizliği de getirir. İki golün enstantanelerden doğması, düşünülmüş pozisyonlar olmaması, genç teknik adamın üstünde durması gereken ayrıntı. Selçuk, Meireles ve Holmen üçlüsünün neredeyse tüm maç boyunca şeffaf olması, rakip oyuncuların dirençle karşılaşmadan ceza alanına yaklaşmaları da, 90 dakikayı zora sokan başka faktör. Üçlü sıkıştırmalar, rakibin hataya zorlanması, oyunu uzun toplara bıraktırma gayreti de hep boşa çıktı.
Galibiyet golü sonrasındaki Fenerbahçe kulübesi, bitiş düdüğünün peşinden sahadaki oyuncuların gösterisi, aynı yolda yürüyenlerin de bir kararlılık fotoğrafı. Alın terlerini paylaşıyorlar. Birlikte üzülürken, birlikte de sevinmenin kıymetini anlıyorlar. Takım oluyorlar.
MAÇIN ADAMI: CANER ERKİN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA