Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Varlık içinde yokluk!

Maçlar başlarken, soyunma odasındaki taktik plan da geçerliliğini yitirir. Şartlar yeni bir maç başlatır ki, kenardaki teknik adamlar da bunu sezip, gidişi lehine çevirmek için fikir üretirler.
Karabük'te çok sert bir zemin vardı. Ayakta duramıyordu Ersun Yanal'ın oyuncuları. Kontrolü yitirdiler ve sadece koşmaya başladılar. Maçı Karabük takımı oynuyor, mesafelerle konuşmayı seven Yanal'ın ekibi ise kota dolduruyordu sanki. Üç orta sahası da etkisiz elemandı Fenerbahçe'nin. Sadece ileriye şişirilen uzun topların peşine düştüler. İlk kez pas yapmaya karar verdiklerinde de golü buldular.
60'da Webo'yu oyuna sokmaya hazırlanıyordu Ersun Hoca. Bir orta saha eksiltti her zamanki gibi. Tam teslimiyet geldi peşi sıra. Skor aleyhine döndü. Maç Karabük'ün eline geçti ve beceriksiz son vuruşlar ile kararlar, farkın daha da büyümesini önledi. Fethiye maçı sonrasında da benzer eleştiriyi ürettik. Fenerbahçe'nin sistemi dövüşmek üstüne. Topa hakim olup, pas yapıp, rakibin dengesini bozup, bir şeyler üretmek gibi düşünceleri yok. Teknik adam, işler zora girdiğinde bir forvet arttırma taktiği dışında farklılık yaratacak bir hamleyi cebine veya kafasına koymamış. Orta sahadan vazgeçiyor.

NEREDE YANLIŞ YAPTIK
Bunlara rağmen "silindir" takımın bu maçta "kötü oynama hakkını" kullandığını varsaymak gerekir. "Tabela konuşur" diyorsak, puan cetvelinin de anlatacak hikayesi vardır. Puan kaybı sürpriz değil. Her maçı kazanamazsınız. Bir de karşınızda galibiyeti hak eden bir rakip varsa, "Nerede yanlış yaptık" diye soracak, cevabınızı daha iyi olmak için kullanacaksınız. Hakem Bülent Yıldırım'ın da kritik kararları vardı. Uğur Uçar'ın, Emenike'nin beline savurduğu tabanına faul verdi. Pozisyonda avantaj uygulamadı net bir pozisyonu kesti. "Kırmızı çıkartır" derken, sarı kartı bile kullanmadı. İki metreden çekilen şutta, elle buluşan topa sarı yorumu yaptı. Bir an için; İlhan penaltı golünü attığında, sevince de katılacak gibi geldi.

MAÇIN ADAMI: CANER ERKİN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA