Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Gövde gösterisi yaparak zirvede

Hem oyun hem sonuç olarak lige hükmettiler
17 haftada F.Bahçe'nin gövde gösterisi vardı
Hiçbir takım için "F.Bahçe'yi yener" diyemeyiz
Takım ve oyundan memnun olmayan taraftar yok

1 Fenerbahçe nasıl bir ilk yarı geçirdi?
Süper Kupa yenilgisi, 2-0'dan Konyaspor'a kaybedilen maç ve Arsenal karşılaşmaları. Aslında hiç de iyi başlamadılar sezona. Sonrasında öyle bir seri yakaladılar ki, hem oyun, hem sonuç olarak lige hükmetmeye başladılar. Sadece 10 puan kaybederek gerçek bir gövde gösterisi yaptılar. Takımdan ve oyundan memnun olmayan tek taraftar yok şu anda. Sadece performanslar eleştiriliyor. Ve her şeyin ötesinde "Büyük takım" imajını yeniden yakaladılar. Bugün Süper Lig'deki hiçbir takım için "Fenerbahçe'yi yener" diyemeyiz. Ya da "Fenerbahçe yenemez" diye kimse konuşamaz. Bu önemli bir apolettir ve hak etmek için Fenerbahçe gibi oynamak gerekir.

2 Takımda en çok neyi beğendiniz?
İlk aklıma gelen "temaslı oyun"dur. Fenerbahçe takım olarak rakibe "değerek" oynamaya başladı ve ikili mücadele de kazanma oranını çok arttırdı. Baskı yapıyorlar, top kazanmak için yardımlaşıyorlar, olmadı faule başvuruyorlar. Bu agresif bir tarzdır. Sabırsızlığı değil, isteği ve arzuyu ifade eder. Yani; direkt olarak tribünlerin kalbine ulaşırsınız. Böyle oynayan oyuncu grubu, seyircisini de yanına almakta zorlanmaz. Dolayısı ile sinerji güveni, güven de kazanma arzusunu getirir.

3 İlk yarıda eksiler ve artılar neydi?
10 sezondur F.Bahçe'nin en iyi hücumcuları, iki beki oldu. Gökhan Gönül, Roberto Carlos, Ümit Özat ve şimdi de Caner Erkin. Bu sezon da oyun alanını geniş tutmak, öndeki oyuncuları daha çok ceza alanına sokmak için aynı tarz devam ediyor. Ama Alex alışkanlığı hala var. Ceza alanı içinde orta atılıyor ama bunu her maçta lehinize çeviremiyorsunuz. Sadece kargaşa yaratmaya yarıyor. Bu nedenle göbekten de etkili pas üretmeleri ve disiplinli-konsantrasyonu yüksek defansları aşmaları gerekiyor. Şu anda Baroni'ye verildi bu yük. Emre ve Salih de potansiyel adaylar. Ama her şey bir tarafa 115 kilometrelik bir koşu ortalamasına sahipler. Her maçı rakipten bir kişi fazla gibi oynuyorlar. En önemli artıları budur.

Caner Carlos olma yolunda
4 En çok kimi beğendiniz? Neden?
Caner'in, müthiş çıkışı var. Kendini geliştirmeyi seçti ve gerçek bir bek gibi düşünmeyi-oynamayı başardı. Teknik kapasitesinin yüksekliği, sürati ve ofansif zekası da onu ayrıcalıklı kılıyor. Hırsından vazgeçmezse, bir sezon sonra Türkiye'nin Dünya'ya armağan edeceği Roberto Carlos'u olur.

5 Kimler hayal kırıklığıydı? Neden?
Yabancı sayısı nedeniyle Meireles veya Holmen hakkında yorum yapmak çok doğru olmayabilir. Böylesine galibiyetli bir performansa rağmen Volkan Demirel için belki eleştiriler yapabiliriz, form durumunu sorgulayabiliriz. Ama Fenerbahçe takımında hayal kırıklığı yaratan oyuncu yoktu. Maç maç sorguladığımızda hemen hemen hepsinin en plana çıktığı anları yakalarız. Sadece Salih Uçan'dan çok beklentimiz var ve bir an önce Ersun Hoca'nın istediği duruma gelmesini bekleyeceğiz.

6 Transfere gerek var mı?
Süper Lig için konuşuyorsak, yok. Giren-çıkan arasındaki farkı bile sorgulatmayan bir kadro kalitesine sahip. "İyinin iyisi" her zaman vardır. Bu nedenle eğer bir transfer bütçesi varsa, bu tartışılmayacak bir oyuncu için kullanılmalı.

Şampiyonluğun tek adayı
7 İkinci yarıdan beklentiniz ne?
Şampiy onluk barajı için 70 dersek, Fenerbahçe'nin 22 puan kaybetmesi gerekiyor. İlk yarıda 10 kaybetmişler. Rakiplerinin devamlı kazanıp, Fenerbahçe'nin 7 yenilgi alması gerekiyor. Bu hesapla şampiyonluğun tek adayıdır. Bu karakteri taşıyan oyunculara sahipler. Vazgeçmeyen bir takım olarak, puan farkını daha da açabilirler.

8 Yanal ve yönetime notunuz ne olur?
ERSUN Yanal'a notum; 8... Nedeni kendisinin "Henüz iyi oynadığımızı kabul etmiyorum" sözleridir. Bir "B planı" oluşturacak ve oyunun kalitesini, özellikle pas sayısı olarak arttıracak. Yönetim paraları ödüyor. Aziz Yıldırım'ın yine Samandıra'da taktik dersleri verdiği duyulsa da, takım bunu etkisiz hale getirmeyi başarmış görünüyor. Onların da notu; 8'dir.

FENERBAHÇE'NİN İLK YARI ENLERİ
Konyaspor (D) 3-2
Eskişehirspor 1-0 Sivasspor 5-2
Kasımpaşa (D) 2-3
Elazığspor 4-0
Gençlerbirliği (D) 0-1
Trabzonspor 0-0
Kayseri Erciyesspor (D) 1-2
Gaziantepspor 3-1
Bursaspor (D) 2-3
Galatasaray 2-0
Antalyaspor (D) 1-2
Beşiktaş 3-3
Çaykur Rizespor (D) 1-2
Akhisar BLD. 4-0
Karabükspor (D) 2-1
Kayserispor 5-1
EN FAZLA ŞUT ÇEKEN: Moussa Sow (45)
EN FAZLA ASİST YAPAN: Caner Erkin (7)
EN FAZLA TOPLA BULUŞAN: Egemen Korkmaz (919)
EN FAZLA İSABETLİ PAS: Egemen Korkmaz (729)
EN FAZLA GOL ATAN: Moussa Sow (9)
EN FAZLA OFSAYTA DÜŞEN: Pierre Webo (17)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA