Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe’deki dönüşüm!

Geçen sezonu idari ve teknik olarak "felaket" mertebesinde geçiren Fenerbahçe için yeni dönemin işaretleri neler?
Beni umutlandıran en önemli gösterge, Başkan Ali Koç'un da yönetimindeki yerin de ayaklarını yere sağlam basan sözleri ve duruşları. Kulübü bugünkü bulunduğu duruma getiren, "havai" ve "sorumsuz" bakış açışından uzaklaşıp, plan çerçevesinde "dönüşüm" için uğraşmaları.
Damien Comolli'nin son açıklamaları da bu duruma uygun; "Diallo'yu veya Brahimi'yi almak istedik. Ancak maliyetleri bizim için çok pahalıydı."
İşte bu gerçektir. Hem kendilerini hem de taraftarları bir hamaset rüzgârının içine sokup bankalardan aldıkları borçlarla "Fenerbahçe isterse alır" diye konuşanların faturası ödeniyor bugünlerde.

***

Mehmet Ali Aydınlar'ın jesti

Hatırlarsınız, Fenerbahçe formasına "Acıbadem" reklamı alındı. Aziz Yıldırım, son kongrede demediğini bırakmadığı Mehmet Ali Aydınlar'dan formaya reklam aldı. Hâlbuki neler yaşanmıştı, taraftar nasıl tepki göstermişti. İşte yalan kurgunun dönüp, geldiği nokta bu.
Fenerbahçe'nin UEFA'ya katılamama tehlikesi ortaya çıktığında, Mehmet Ali Aydınlar'dan da destek istendiğinde, önemli bir para ile sponsorluk geldi. Önceki başkan bunun için ricacı oldu ama bu gerçeği açıklayacak cesareti göstermedi.
Mali buhranda Aziz Başkan'ın duramadığı yeri göstermek için verdim bu örneği.

***

Fener Ol'un getirdikleri

Milyona yakın Fenerbahçe taraftarı "Fener Ol" kampanyasında üstüne düşeni yaptı. Altıncı olan takımına bir "Şampiyonlar Ligi geliri" hediye etti. Bu paranın yaptığı tek şey ise "yara sarmak" oldu. Bekleyen borçlar ödendi, oyunculara karşı taahhütler giderildi. Gelen miktar anında buharlaştı ve UEFA şartları için Bankalar Birliği'nden yeniden yapılandırma beklenmeye başladı.

***

G.Saray'ın geliri çoktan harcandı

Şampiyonlar Ligi geliri hesaplanıyor Galatasaray için. Hesaplamasınlar, o para çoktan harcandı çünkü.
Diagne'yi alırken Abdurrahim Albayrak cebinden 10 milyon Euro verdi Turgay Ciner'e. 31 Mart'taki "borçsuzluk" kağıdı için de Başkan Cengiz ve Albayrak 13 milyon Euro kredi alıp, kefil oldular.
Yani; 23 milyon Euro geçen seneye gitti, üç milyon da Kasımpaşa'ya bonus ödenecek. Pardon; Galatasaray ne kadar para alacak demiştiniz?

***

Yanal'ın planları

Ersun Yanal, kendi takımını kurmak için uğraşıyor. Ocak ayından itibaren transferin içindeler ve yeni sezonda dominant olacak bir kadro kurmanın peşinde. Eskiden olsa Başkan Koç, hocasına jestler yapar, en az iki tane yıldız oyuncu hediye ederdi. Şimdi taşın suyunu çıkarmak için uğraşıyorlar. Hem en çok istediklerini alamıyorlar hem en az para ile en çok verimi alabilecekleri isim için kılı kırk yarıyorlar. Ersun hoca neyi, nasıl yapacağını biliyor. Ancak iyi futbolcusu olmadan söz verdiklerini gerçekleştirmek için yeni formüller arayacak. Buradaki kilit nokta, kritik oyuncular için para harcamanın formülünü bulmakta.

***

Şımarıklığın boyutu değişmiş

Bir takipçi mesaj attı. Fenerbahçe'nin güçlü transferler yapmasını istiyor, diğer kulüplerin istedikleri gibi transfer yaptıklarını örnek gösterip, "Ali Koç yapamıyorsa gitsin, yapan gelsin" diyordu.
Şu aymazlığa bakın hele. Türkiye'nin en zengin iş insanı, kulübe cebinden 100 milyon dolara yakın kaynak aktaran başkan için taraftarın düşüncesine bakın. Hâlâ farkında değiller neler olduğunun, ne durumda olduklarının. "Versin, alsın" diyor. İstese de veremeyeceğini bilmiyor. Daha kötüsü bugünlere gelmedeki en önemli nedenin de "Ver-al" olduğunu anlamamış.
Şımarıklığın boyutları değişmiş, kibirden gözler kararmış.

***

Nihat abiyi beklerken

Federasyonun başına geçen Nihat Özdemir, 30 yıldır hayatımızda. "Ben herkesin Nihat abisiyim" demesi boşuna değil. Nerede bir sorun veya kırgınlık olmuşsa, çözen isim Nihat Abi oldu.
Fenerbahçe'deyken hakemlerle ilgili en çok şikâyet edenler arasındaydı aynı zamanda. Federasyona girdiğinde sorunların nasıl çıktığını da gördü, şimdi çözümün nasıl yapılacağını da biliyor.
Futbol dünyası, federasyondan "adalet" bekliyor. Hakemlerin hatasız olmasının değil, saygın olmasının peşinde. Teknik direktörlerin en önemli sıkıntısı hakemler değil, ödemeler. Kulüpleri doğru bütçelerle yönetilir hale getirmeliler.
En önemlisi Nihat Abi, yedi yıldır federasyonda neyi yaptıklarını değil, "neyi yapamadıklarını" düşünmeli. Çünkü çözüm yapamadıklarında bekliyor onu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA