Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Göçek çok iyi yönetti

Galatasaray, pasif de oynasa, golü attıktan sonra defansı düşünüp kontralarla çıkmayı da amaçlasa, haklı bir galibiyet aldı ve bence dün gece şampiyon oldu. Oyun başında Galatasaray'ın son haftalarda parlayan yıldızı Yasin'le golü bulması galibiyet yolunda çok büyük avantaj oldu.
Yasin'in attığı gol de öyle kolay bir gol değil... Ceza alanı dışından şutu çekiyor, top kaleciden dönüyor ve çapraza gidiyor. Aynı Yasin, çaprazdan kendi topunu tamamlıyor. Zor ve sahalarda ender görülen bir gol oldu.
Bu golden sonra tüm inisiyatif ve oyunun kontrolü Beşiktaş'a geçti. Sürekli paslarla Galatasaray'ı yıprattılar. Hatta bir ara Galatasaray gereksiz şekilde yaslanmaya başladı. İşte bu dakikalarda bir duran topta Demba Ba'nın vurduğu kafa direkten döndü. Bu gol olsa maçın seyri de değişebilirdi.
İkinci yarıda durum daha da vahimdi: Beşiktaş tek kale oynadı. Sağdan geldi, soldan geldi ve bu ara çok ama çok net pozisyonları cömertçe harcadı. Atınç'la, Demba Ba'yla, Tolgay'la önemli fırsatları harcarlarken oyunun son bölümlerinde yine büyük usta sahaya çıktı. Galatasaray, Beşiktaş'ı kontrada yakaladı. Günay tutması gereken bir topu gereksiz bir şekilde sahaya yumrukladı. Top gitti geldi ve Sneijder soluyla kendisine yakışır şekilde vurarak üç puanı perçinleyen isim oldu.
Bu saatten sonra Galatasaray şampiyonluğu kaybeder mi, bence kaybetmez. Belki de bu gece matematiksel olarak garantileyecekler. Zira Fenerbahçe'nin Başakşehir'i yenmesi de çok zor görünüyor.

İKİ POZİSYON DA BENCE FLU...
Gelelim Hüseyin Göçek'e... Bence çok iyi maç yönetti. Kartlarını yerinde kullandı faul tespitleri doğruydu. Oyunculara güven verdi. İki tartışmalı pozisyon var. İlki Demba Ba şut çekerken düşürüldü mü? İkincisi ise Umut kafaya çıkarken Sivok tarafından çekildi mi? İkisi de flu pozisyon. Bence ikisinde de devam kararı vermekle doğru olanı yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA