Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe çekebileceği en kötü kurayı çekti

Kadrosunu Van Persie, Nani gibi dünya yıldızlarıyla güçlendiren F.Bahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk eşleşmesini nasıl yorumluyorsunuz?
F.Bahçe ön elemede çekebileceği en kötü kurayı çekti. Tabii şunu da söylemek lazım, daha basit bir kura çekmiş olsalardı bir sonraki elemede en kötü takım en az Shakhtar Donetsk kadar kaliteli bir takım olacaktı. F.Bahçe'nin Shakhtar karşısında hem avantajları hem de dezavantajları var... En önemli avantajı Shakhtar'ın ciddi anlamda güç kaybetmiş olması. Ukrayna'daki iç savaş bazı önemli isimlerin Shakhtar'dan ayrılmasına sebep oldu. Ama F.Bahçe'nin dezavantajları da var. Shakhtar, F.Bahçe'ye göre daha oturmuş bir takım. Üstelik Ukrayna liginde maçlar başladı. Daha da önemlisi yeni kurulmuş F.Bahçe'de uyum sorunu bu ön elemede sarı-lacivertlilerin kamburudur.

SHAKHTAR'A ELENİLİRSE HOMURDANMALAR BAŞLAR

Sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması hayal kırıklığı yaratır mı?
Şampiyonlar Ligi'nden elenmek F.Bahçe'ye ciddi maddi ve manevi zararlar verecektir. Şampiyonlar Ligi demek prestij demek. Üstelik F.Bahçe'nin cezası yeni bitmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı çok istiyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın milyonlarca Euro'luk getirisi var. Bir de F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne kalamamasının ezeli rakip G.Saray'a kazandıracağı endirekt bir para var ki bu para da G.Saray'ın kasasına girecek. Ayrıca F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'nden elendiğinde şu sorular hemen sorulmaya başlanacak. Diyecekler ki, "Biz Persie'yi, Nani'yi Akhisar'ı yenip Başakşehir ile mücadele edip Süper Lig'de şampiyon olmak için mi aldık? Bu kadar masraf ne için yapıldı?" Ve bu seslerin önüne de asla geçilemez.

MELO'NUN BAŞKA BİR DERDİ OLABİLİR!

G.Saray'da her sezon öncesi olduğu gibi yine Melo gündemde. Brezilyalı sezon başı kampına yine katılmadı. Bu disiplinsizlikten mi kaynaklanıyor?
Melo için korkunç bir iddia var. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum. Ama bu iddia birçok ciddi insan tarafından da dile getirildi. Melo bir elmas kaçakçılığı işine karışmış. Kurye havaalanında yakalanmış. Melo'nun ismini vermiş ve kurye bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmış. Melo'nun kampa geç katılmasının nedeninin kendini garantiye almak ya da adli makamların süreci sonlandırmasını beklemek olduğunu düşünüyorum. Melo yanlışıyla doğrusuyla G.Saray için hem futbolcu olarak hem de saha içindeki ateşleyici bir eleman olarak çok önemli.

TÜRK FUTBOLUNU TRANSFERLER KURTARMAYACAK

Büyük oranda mali sıkıntılar nedeniyle F.Bahçe dışındaki büyükler sansasyonel transfere sıcak bakmıyor. Bu tutumu doğru buluyor musunuz?
Türk futbolunda biz sadece buz dağının görünen yüzünü fark ediyoruz. Çarpıcı transferler taraftarda büyük coşku yaratıyor. Çarpıcı transferler Türk futbol seyircisini heyecanlandırıyor. Sanıyorlar ki Türk futbolunda seyir zevkinin yükselmesi Türk futbolunun ilerlemesi ve kurtulması anlamına geliyor. Ama hiç de öyle değil. Kulüpler borç batağında. Birçok kulübün geleceği ve gelecekte kazanacağı paralar temlik altında. Bence başta G.Saray ve Beşiktaş olmak üzere doğru yapıyorlar ya da artık mecburen böyle davranmak zorundalar.

G.SARAY'DA TARAFTARLAR HAMZA'YA KIZMASIN

G.Saray'ın mali nedenlerden ötürü pahalı transfer yapmayacağı söyleniyor. Bu stratejiyi doğru buluyor musunuz?
Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman ve yönetimin tavrını çok sağlıklı şeffaf ve G.Saray'ın geleceğine yönelik iyi niyetli olarak yorumluyorum.
G.Saray'ın bol bulamaç transfer yaptığı dönemi hatırlayın... Birçok tuhaf futbolcu milyonlarla Euro'ya G.Saray'a geldi ama şu anda yaşıyorlar mı, futbolu bıraktılar mı, neredeler kimse bilmiyor. Üstelik bu transferlerden nemalanan ve G.Saray'da birçok kişinin "Adam" diye selam verdiği kişiler de var. Hiç kimse ne başkanı ne Hamzaoğlu'nu ne de sevgili Tanman'ı eleştirmesin.

GÖÇEBELİK BEŞİKTAŞ İÇİN AVANTAJ OLABİLİR

Beşiktaş stadının sezon ortasına kadar bitmesi zor görünüyor. Geçen iki sezonda Beşiktaş'ın statsız oynadığını düşününce bu durum Beşiktaş için hala dezavantaj mı?
Beşiktaş iki sezondur göçebeliğe alıştı. Geçen sene belki son haftalara kadar sürdürdükleri başarılı tablonun nedeni de göçebelikti. Bundan dolayı siyah-beyazlıların bu sezon da Ankara ve diğer statlarda oynayacak olması handikap olmaz diye düşünüyorum.

MHK YÖNETİMİNİN YARISINI BEN BİLE TANIMIYORUM

Kuddusi Müftüoğlu MHK başkanı oldu. Bu değişimi nasıl yorumluyorsunuz?
Kuddusi Müftüoğlu oraya ya bir ricayla geldi ya da bazı kulüp başkanlarının ittifakı sonucu Demirören'e dikte ettirildi. Müftüoğlu'nun MHK başkanı olması demek Selçuk Şahin'in F.Bahçe'ye teknik direktör olması demek gibidir. Dürüst olmak, temiz olmak tek başına böylesine bir ateşten gömleği giymek için yeterli değildir. MHK'nin yarısını ben dahi tanımıyorum. Hakemlik yaptılar mı, yoldan geçen adamları mı soktular bilmiyorum. Ben eğer MHK'nin yarısını tanımıyorsam o MHK tecrübesiz ve daha ötesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA