Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hasan Ali’nin kol böreği

“Dünyada uluslararası maç yapan 100 futbolcuya sorun, yüzü de bu pozisyona ‘penaltı’ diyecektir. Bazı tetikçiler hakemi kurtarmaya çalışıyor"

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi; Hasan Ali'nin kol böreği pozisyonu… Sabah, Fotomaç, Takvim gazetelerinde yazan, milli formayı giymiş eski futbolcular Rıdvan Dilmen, Metin Tekin, İlker Yağcıoğlu, Oktay Derelioğlu, Evren Turhan ve Erman Toroğlu'nun görüşü, net bir şekilde "Penaltı"... Net yazıyorum ve iddia ediyorum; dünyada uluslararası maç yapan 100 futbolcuya sorun, yüzü de bu pozisyona 'penaltı' diyecektir. Fakat bakıyorum, görsel ve yazılı basında bazı tetikçiler var. Bunlar çok alakasız yerlerden, alakasız haberler çıkararak, "Efendim MHK bunun eğitimini böyle vermiş, yok Uilenberg böyle demiş, Roberto Rosetti böyle demiş" diye kafa karıştırıyorlar. Beyler, bu adamların dediği, bu pozisyon benzeri değil. Uzaktan atılan bir şutun, rakip futbolcunun bacağına ve baldırına çarparak koluna ve eline gelmesindeki yorum pozisyonu. Bazıları MHK'ye girmek istiyorlar, bazılarının da başka düşünceleri var. Bazılarının babaları da yandaşları da bazılarını kurtarmaya başlıyorlar. Peki gözlemci Sabri Çelik ne not verdi? Kimine göre 7.9, kimine göre 8.2… Meselaaaaaaa bana göre de 8 verilmiş olsun. O hakeme en az 1-2 hafta maç vermemek lazım. MHK veriyor mu? Veriyor. Ey kamuoyu bilginiz olsun, Yusuf Namoğlu'na göre hakem başarılıymış (Atilla Gökçe'nin röportajından alınmadır). Hakem deyince aklıma geldi. O üst düzey hakemler şimdi 300 ila 500 kağıt arası para kazanıyorlar yılda. Ona göre çalışıp, maç idare edecekler. Bir de benim gibi hakem eskileri var. Onlar ne yapıyorlar? Bazıları gazetelerde yazı yazıyor, bazıları televizyonlarda konuşuyor. Bunlardan bazıları ne yapıyor? MHK ve Federasyonu eleştirirken 7-8 bin lira civarında paralar teklif edilirse TFF'de çalışmaya başlıyorlar. Yani bunların kalemleri ve mikrofonları 7-8 bin lira. Bunlar geçmişte düdük çaldılar, bayrak kaldırdılar. Acaba o zaman da bir bedelleri var mıydı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA