Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Maçı teknik direktör alır!

Fenerbahçe’ye bakıyorum kenarda tepki yok! Sen 3-1 öndesin, İstanbul’dasın. Kusura bakmayın, o maçı çıkıp teknik direktör alacak.

Kimse kusura bakmasın. Bunu artık açık açık söyleyeceğim: Nereden nereye geldik!
Arkadaş, Hasan Ali Kaldırım'dan Fenerbahçe kaptanı olur mu ya! Eğer olursa bu sonuçları çok anormal bulamazsın! Ben bu takımların sahaya çıktığı zaman takım kaptanının çok daha farklı futbolcular olması gerektiğini düşünüyorum. Karakterden dolayı demiyorum bakın: Hasan Ali'yi hiç tanımam, pırıl pırıl bir çocuktur, bilmem! Alex'i, Emre Belözoğlu'nu, Volkan Demirel'i falan düşününce, kusura bakmasın Hasan Ali bana biraz hafif kalıyor gibi geliyor.
Fenerbahçe'nin attığı gol öncesinde Kayserispor lehine faul verilir mi? Verilir. Ama "Hakem oyunu durdurmadı. Pozisyonu devam ettirdi. Fenerbahçe topu taca atmadı" diye bir sürü tartışma oluyor. Bakınız: "Rakip yerde kaldı topu dışarı atayım düşüncesi" yanlış bir düşünce. Artık dünyanın birçok yerinde topu dışarı atan futbolcu tepki görüyor. Yerde yatan futbolcunun sakatlığı boyundan yukarı olduğu zaman zaten hakem kesiyor. Boyundan aşağı olduğu zaman yatsın bana ne? Her yerde yatana topu taca atılacak diye bir kanun yok.
Kitapta yazan tek kural: Kafaya müdahalelerde oyun durur. Fenerbahçeli futbolcuların o pozisyonu sürdürmesinde sakınca yok.
Bu Halil Ümit Meler, akıllı bir adam, iyi hakem kumaşı var ama pozisyona göre değil neticeye göre düdük çalıyor. Aynı pozisyona bir çalıyor, bir çalmıyor gidiyor. Daha ağırını oynatıyor, daha hafifini oynatmıyor. Pozisyon neyse değil, skor neyse ona göre düdük çalıyor. Akıllı adam, futbolu biliyor ama çok çakal! Böyle giderse bir halt olmaz! Gün gelir öyle bir hata yaparsın ki bütün lig senin üstüne yıkılır!
Yusuf Namoğlu beyanat vermiş, "Belhanda ikinci karttan atılınca hiç itiraz etmedi. Bu hakemin ne kadar doğru karar verdiğini gösterdi" demiş. Bu ne demek ya? İtiraz edersen sonuç değişmez ki. Yusuf Namoğlu bunu söylemişse inanılır gibi değil.
Ben önce teknik direktörü konuşurum, sonra futbolcuyu konuşurum. Fenerbahçe'yim, 3-1 öndeyim... Abi 4-1, 5-1 yaparım. Bu sonucu kesinlikle önce teknik direktörden sorumlu tutarım.
Arkadaşlar! Ben şuna bakarım, borsada "Tepki alımı" diye bir tabir vardır. Kayserispor'a bakıyorum, teknik direktörü de futbolcusu da tepkili. Fenerbahçe'ye bakıyorum kenarda tepki yok! Hakem, makem bir halt yapamaz ha! Büyük takımım ben. Sen 3-1 öndesin, İstanbul'dasın. Kusura bakmayın, o maçı çıkıp teknik direktör alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA