Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

Vatikan?da dinler arası hoşgörü konseri

Dinler arasındaki diyaloğu artırmak için Vatikan?da düzenlenen ve Papa?nın da katıldığı konserde, İslam dünyasını Ankara Devlet Çoksesli Korosu temsil etti

DÜNYADAKİ dini şiddete karşı, dinler arasında barış ve diyaloğu cesaretlendirmek amacıyla Papa II. Jean Paul tarafından Vatikan'da düzenlenen konsere, Ankara Devlet Çoksesli Korosu da katıldı. Müslüman ve Yahudi dini liderlerin katıldığı konserde, Pittsburgh Senfoni Orkestrası'nı Amerikalı Musevi orkestra şefi Gilbert Levine yönetti.

PAPA ÇOK YORGUNDU
Amerikan Büyükelçiliği'nin girişimleri ile organize edilen konserde, tek Müslüman ülke olarak Türkiye'den Ankara Devlet Çoksesli Korosu'nun katılımı memnuniyetle karşılandı. Müslüman, Katolik, Musevi, Protestan ve Ortodoks Kiliseleri'nin temsilcileri konseri ilgiyle izledi. Konserde bir konuşma yapan Papa II. Jean Paul, Musevi, Müslüman ve Hıristiyan toplumları arasındaki ilişkilerin aydınlık, karanlık ve zaman zaman da acı anlarla dolu olduğunu vurgulayarak bugün "Tek Tanrı'ya inananlar arasında samimi bir barış ve uzlaşmaya" ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Papa'nın Vatikan Konser Salonu'nda düzenlenen konseri izlerken acı çektiği ve fiziken zorlandığı da izleyenlerin dikkatinden kaçmadı. Konsere Amerikan Pittsburgh Senfoni Orkestrası'nın eşliğinde Türkiye'nin yanı sıra Krakov ve Londra Filarmoni Koroları da katıldı. Konserden sonra Amerikan Büyükelçiliği tarafından bir resepsiyon verildi ve konserin ABD devlet radyo ve televizyonlarında yayınlanacağı bildirildi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA