Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İştahlı Aslan!

Bir takımda yaratıcı, becerisi yüksek, oyunu yönlendirecek lider kimlikli ve en önemlisi sonucu değiştirecek oyuncu fazla olunca teknik adamın da işi rahatlıyor..
Galatasaray'ın bu özellikleri taşıyan oyunculardan kurulu bir kadrosu var. Rijkaard'ın da bu kadro zenginliğine etki ettiğini biliyorum. Rijkaard eğer, Galatasaray yönetiminden oyun felsefesine uygun kadro oluşturma konusunda garanti almasaydı imza atmazdı. İlk yarıda Galatasaray karşısında kendi futboluna benzer bir oyun sergileyen Kayseri buldu.
Kayseri ayağa pas yaparak oynuyor, orta sahasını savunmasına yakın tutup alan savunması yaparak Galatasaray'ın hızlı hücumlara çıkmasını engellemeye çalışıyordu.
Cangele ve Troisi'yi kontraatak silahı olarak kullanmayı düşünüyordu.
Galatasaray ısrarla ayağa oynuyor, gol için kanatlardan bindiriyordu. Ayhan-Sarp ikilisi pas dağıtımında çabuk düşünemediği için Keita kendisine yarattığı boş alanlarda istediği topları alamadı. Kayseri'nin kapalı oynadığı anlarda Galatasaray yine de iki bol buldu.
Baros'un attığı golü ben statta "Topun kalecinin eliyle Baros'un ayağı arasında mekik dokuyup ağlara gittiğini" şeklinde gördüm.

ARDA YİNE MAESTROYDU
Galatasaray'ın Elano'nun attığı müthiş golden sonraki futbolu dört dörtlüktü. Ama geceye Elano'nun füze golü damgasını vurdu. Elano için İngiltere medyası şu yorumu yapmıştı: "Duran ya da hareketli top fark etmiyor. Kaleyi gördüğünde affetmiyor. İki ayağıyla da topa hükmediyor" Elano da hareketli bir topa sol ayağıyla mermi gibi vurdu. Kayseri'nin de direnci bu golden sonra bitti.
Arda yediği darbelere rağmen takımını bir maestro gibi yönetti. Baros'a attırdığı gol öncesinde Mehmet Eren'den sıyrılması gücünün ve kalitesinin ürünüydü.
Sarp sahanın en çalışkanıydı. İsabetli pas verme konusunda sık hata yapmasına rağmen kaptırdığı toptan sonra rakibini hemen kovalıyor. Enerjisini sınırsız kullanıyor. Mücadeleden yılmıyor. İki gol atan Baros daha dikkatli ve çabuk olsaydı skor daha farklı olurdu.
Bu sezon Galatasaray'ın bu zengin kadrosu seyirciye bol gollü maçlar izlettirecek gibi görünüyor. Çünkü; G.Saraylı futbolcular skor olarak rahatlasa da tempoyu düşürmeden daha fazla gol için iştahla yükleniyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA