Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Skor iyi, ya futbol?

Galatasaray Avrupa Ligi'ne Atina'da Panathinaikos galibiyetiyle başladı. Bu büyük bir avantaj. Çünkü Yunan ekibi grup liderliği konusunda Galatasaray'ın en ciddi rakibi. Ancak skora bakıp "Galatasaray süper oynadı" demek hata olur. Galatasaray kazanırken şans da yanındaydı. Sadece, Elano'nun final pası sonrası Baros'un attığı gol hazırlanış olarak mükemmeldi.
Ankaraspor maçından bu yana Galatasaray'da gözle görülür fiziksel ve zihinsel düşüş, Atina'da su yüzüne çıktı. Rijkaard'ın Galatasaray'a kazandırdığı "Topa hükmet. Topu sev. Ayağa pas yaparak oyna" şeklindeki futbol değerlerinden eser yoktu.
Bunu üç günde maç oynamanın getirdiği yorgunluğa bağlarsak Galatasaray'ın Sabri ile birlikte en çalışkanı olan Mustafa Sarp'ın, "Üç günde maç oynamaya alıştık" sözü çöpe atılmış olur. Ligde üst üste alınan 5 galibiyetin yanı sıra medyadaki "Galatasaray rakipsiz" yorumları futbolcularda rehavet yarattığı için bu düşüşün yaşandığını söyleyebilirim. Eğer futbolcunun kafasında "Rakibimiz yok. Biz herkesi rahat yeneriz" gibi bir saplantı oluşursa bir gün bir takım çıkar Galatasaray'ı fena cezalandırır.
Dün ciddiyetten uzak olmayan oyuncular Mustafa Sarp, Sabri, Emre Aşık, Elano ve kaleci Leo Franco idi. Kaleci Leo, libero gibi oynayıp savunmayı rahatlattı. Sabri yine iki motorluydu. Savunma ile hücum arasında piston gibi çalıştı; kritik pozisyonlarda kademeye akıllı girdi.

DEMEK ELANO KOŞARMIŞ
Sarp maçtan hiç kopmadı.
Doğru zamanda doğru yerlerde pozisyon aldı ve enerjisini sınırsız kullandı. Üç golde de payı olan Elano, 60 dakika boyunca oyunun organizasyonunu başarıyla üstlenirken savunmaya yardıma gelip toplar çıkardı. Bu, "Elano koşmaz, yardıma gelmez" diyenlere cevaptır. Rijkaard, "Kulübem zengin. Kapasiteli, her an her şeye adapte olabilecek futbolcularımız var. Sadece sıkıntı olduğunda kenardan uyarıyoruz" diyor ama dün gece Galatasaray'ın ayağa isabetli pas oynamadığını görmesine rağmen oyuna müdahale etmedi.
Not: Emre Güngör'ün erken sakatlıkları kabak tadı veriyor. Emre'nin, "Sakatlık hastası" olduğunu duydum. Tam hazır olmadan oynamasın çünkü bir değişiklik hakkını erkenden harcatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA