Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tüzük kongresi güvenoyu değil

Galatasaray'da Genel Kurul bu ay sonunda tüzük değişikliği için toplanacak. Aslında yeni tüzük için çalışmalar yıllar önce başladı. 2004'te kurulan 17 kişilik bir komisyon uzun çalışmalar sonucu bir taslak hazırladı. 2008'de Adnan Polat başkan oldu. O dönemde Divan Kurulu'ndan "Tüzüğü değiştirmemiz gerekiyor" uyarısı geldi. Tüzük tashih kararı o sırada alındı. Ancak katılım olmayınca yapılamadı. Son seçimden önce tüzük tadili için kongre kararı alındı. Ama taslak hazırlanalı uzun bir süre geçmiş olduğundan Prof.Dr.Oğuz İmregün, Mükerrem Taşçıoğlu, Hayri Kozak, Kemal Onar, Mehmet Helvacı ile yeni grup, 17 kişilik komisyonun hazırladığı tüzüğü güncelleştirdi, kanunlara uyarlayıp son haline getirdi.

YÖNETİME KIZIP...
Bu hafta üyelere dağıtılan taslak bu. Şimdi Galatasaray Kulübü'nün üyeleri bu taslağı okuyup, değerlendirecek. İstedikleri değişiklikleri sunacak. Beğenilmeyen maddeler önergelerle değiştirilecek. Son çalışma grubundaki isimlere bakmak bile tüzüğe Adnan Polat'ın müdahil olmadığını görmek için yeterli. Bu nedenle, tüzük tadil kongresinin güvenoyu havasına sokulmaması gerekir. Adnan Polat yönetimi, sportif açıdan sınıfta kalmış olabilir. Ama bunun yargı ve değerlendirilme platformu, tüzük tadil kongresi değildir. Ne yazık ki, kulislerde "Polat'la tüzük kongresinde hesaplaşırız" havası esiyor. Galatasaray'da yönetimi eleştireceğiniz platformlar bellidir. Oysa, tüzük dediğimiz kitapçık Galatasaray'ın anayasasıdır. Yönetime kızıp, anayasaya tavır koymak doğru olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA