Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kader adamı Anıl

Bazı dibe vuruşlar yeniden yükselişin habercisi olurmuş derler ama Galatasaray'ın mevcut oyuncu kadrosuyla yeniden ayağa kalkacak mecali yok.
Çünkü oyuncular takım ruhunu kaybetmiş. Kafaca tükendikleri için özgüvenlerini yitirmiş. Sekiz milli futbolcunun olduğu bir takım bu kadar pas hatası yapar mı? Sinerjinin, huzurun, sevginin, moralin olmadığı yıldız oyuncu da olsan ayakların titrer. Galatasaraylı futbolcular bu travmayla boğuşuyor. Konya'da kaybedilecek üç puanın sonrasında futbolcular İstanbul'a dönüşte nasıl bir karşılama töreni yaşayacaklarını biliyordu. Bu bilgiyle ve baskıyla sahaya çıkan Galatasaraylı futbolcular Konya önünde bazen "Acemiler mangası" bazen de 'veteranlar' gibi mücadele etti. Beyinlerin ayaklarla aynı dili konuşmadığı yapılan pas hatalarından çok belliydi. Konyalı oyuncudan çalım yiyen oyuncu, çalım atan oyuncuyu kovalayacak fizik ve ruh haline sahip değildi. Kaybetmeme isteği, kazanma duygusunun önündeydi. Oysa Konya bu ligin en kötü savunmasına sahip takımlarından biriydi ama Galatasaray önde baskı yapmayınca Erdinç en rahat maçını oynadı. Hagi'yi geç de olsa Anıl Dilaver tercihinden dolayı kutluyorum. Genç Anıl galibiyetin kader adamı oldu. Bunu hem attığı klas gol hem de Kewell'ın kaçırdığı iki gole yaptığı asist dolayısıyla söylüyorum. Keşke Hagi, Pino'yu santrforda oynatacağına kanata çekip, Anıl'ı golcü olarak kullansaydı. Hagi, başkan Adnan Polat'ın, "Beklentilerimiz cevap veremedi" dediği Serdar Özkan'ı 80 dakika oyunda nasıl tuttu bilemiyorum. Serdar maç boyu ne çalım atabildi, ne adama geçebildi ne de gollük orta yapabildi. Serdar'ın bence hedefleri bitmiş.

KEWELL BİR LİDER GİBİ
Galatasaray yönetimi alacağı oyuncuların hedefli, başarıya aç, takım oyununa katkı sağlayacak ve takım içinde kabul görecek isimler olmasına dikkat etmeli. Galatasaray'ın orta sahaya iki tane, kaleciye ve Baros ile Anıl'ın yanına iyi bir golcü alması şart. Eski başkan Alp Yalman'ın, "Büyük düşünmek, pahalı düşünmek değildir" sözü transferde yol haritası olmalıdır.
Not: Kewell sağa geçtikten sonra ikinci yarı bir lider gibi oynadı ve Neill ile birlikte takımı ateşledi. Cana mücadele gücüyle alkışlandı. Gol vuruşu mükemmel olan genç Anıl'da ısrar edilir ve A Takım havasını teneffüs ederse Galatasaray iyi bir golcü kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA