Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mantık değil duygu!

AKLINI iyi kullananlara şans yardım eder. Aklın düzeltemeyeceği bir çok kusurları şans düzeltir. Hiddink'in mantığıyla değil duygularıyla sahaya sürdüğü onbirin akıl ve beceri yolu kapalı olunca şans Milli Takım'ın yanından bile geçmedi. Kendimizi aldatmayalım; sistemi olmayan, ne oynadığı bilinmeyen Milli Takım maç sabaha kadar sürseydi Almanya'nın bileğini bükemezdi. Eğer Mesut Özil, Türk kimliğinden dolayı tribünlerin tepkisinden çekinmeyip oynasaydı skor olarak daha fazla ezilirdik. Mesut'un maestroluğunu Almanya maç boyu hissetti. Türkiye ile Almanya arasında futbol kültürü olarak dağlar kadar fark var. Almanya tam bir sistem takımı; makine düzeninde işliyorlar, sahaya mükemmel yayılıyorlar, oyun disiplininden kopmuyorlar, birbirleriyle mükemmel yardımlaşıyorlar ve saha içinde çok iyi pozisyon alıp çabuk yer değiştiriyorlar. Biz Almanya'ya yürüyerek hücum ettik, fizik olarak ezildik, ikili mücadeleleri genelde kaybettik. Almanya her vites yükselttiğinde top göremedik kalemize hızlı hücum ederken yüreğimizi ağzımızda hissettik. Biz sistemle değil duygularımızla oynayan bir ekibiz. Hiddink'in hem sistemi yok hem de oyuncularımızın duygularını coşturacak ve onların kalbine hitap edebilecek bir teknik direktör değil. Bir gerçek var ki; Hiddink Türkiye'de maçları izlemiyor, oyuncuların performanslarını doğru analiz etmiyor. Aylardır oynamayan Hamit Altıntopu'u oynatmak ve kaptan çıkarmak akılcı değildi. O Hamit maç boyu sahada "Tek kişilik oyun" anlayışını sahaya sürdü. Kafaca sürekli "Almanya- Hamit" düellosu yapar gibi oynadı. Çok top ezdi, gücü ve maç pratiği olmadığından oyunun başında inanılmaz bir gol kaleciyle karşı karşıya kaçırdı. Üstelik çok sinirliydi.

SERVET TERCİHİ FANTAZİYDİ
Formda Gökhan Zan'ın yerine Galatasaray'da bile oynamayan Servet tercihi Hiddink'in fantezisiydi. Servet yenilen ilk iki golde hamle hataları yaptı. Milli Takım'ın kılavuzu Hiddink olmaya devam ettikçe Milli Takım'dan iyi oyun ve doğru kadro beklemek hayalcilik olur. Bu Almanya Belçika'yı da farklı yener. Yenemezse dedikodu olur. Ama biz bu moralle Azerbaycan'ı yener miyiz?
Hakan Balta'nın attığı gol sonrası kükreyen seyirciye Azerbaycan karşısında ihtiyacımız olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA