Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Önce laubali sonra ciddi

FATİH Terim öyle hırslı ve ciddidir ki; yardımcıları ile "Ayak tenisi" oynarken bile hep kazanmak ister, asla laubali davranmaz. Futbolda rakibi küçüksemek en büyük tehlikedir. Büyük hedeflere ulaşmanın sırrı her maça aynı ciddi zihniyetle çıkmaktır. Galatasaray'ın üç gün önce Eskişehir'de buz pateni yaptığı sahada bir puanı kurtarmasından sonra Ankaragücü ile oynamak büyük şanstı. Rakibin yaşadığı sıkıntıların yanı sıra, kadro yapısı Galatasaray'a kafa tutmayı bırakın, Süper Lig'de oynayacak kapasitede değildi. Fatih Hoca yoğun lig takviminde bu fırsatı iyi değerlendirip Bursaspor maçını düşünerek rotasyona gitti.
İlk 9 dakikada Gökhan ve Emre'nin golleriyle 2-0 erken yakalanınca doğal olarak motivasyon kaybı oldu. Ankaragüçlü oyuncular centilmence mücadele etti. Rakibe saygı göstermeye ben de saygı duyarım. Ancak işi laubaliliğe dökmek nedir? Galatasaraylı oyuncuların görmeden ezbere yaptıkları topuk pasları ciddiyetsizlik göstergesiydi. Bu saplantı yüzünden final paslarında çevre kontrolü yapmadıkları için ya yanlış yerlere top attılar ya da gereksiz şutlar denediler.

DEVREDE UYARI YAPILMIŞ
Soyunma odasında Fatih Hoca kesin uyarmış, ikinci yarı laubaliliği bırakıp ayağa isabetli pas oyununa döndüler. Emre Çolak ve özellikle Engin Baytar, izleyenlere keyif verdi. Aklını yetenekli ayaklarıyla birleştiren Engin, Galatasaray'ın hücum organizatörü oldu. Adeta virtüöz gibiydi. Riera'nın golle tanışmasında Engin'in takipçiliğinin, topu kazanma konusunda gösterdiği ısrarın ve çabanın büyük payı vardı. Engin hep dikine oynamayı düşünen, dar alanda ters ve etkili çalımlar atabilen, oyun sıkıştığında ters kanada dönebilen çok eki bir oyuncu. Engin serbest oynadığında ve sorumluluk üstlendiğinde gelecek haftalar için büyük koz olacaktır.
Riera da aklıyla oynadı. Futbolda kanattan birdirme yapan oyuncular genelde orta yaparlar. Kimsenin aklına topu penaltı noktasına ya da yayın üzerine yerden kesmek gelmez. Eme'nin attığı gol, Riera'nın beklenen orta yerine yerden penaltı noktasına kesmesinin ürünüdür.
Not: Ankaragüçlü oyuncuları tribünlere çağırmak ve alkışlamak büyük jest oldu. Türkiye'nin efsane külübünü bu hale düşürenleri kınıyorum.


6
G.Saray Arena'da oynadığı Sivas(2-1), F.Bahçe (3-1), Manisa (1-0), İstanbul BŞB (4-1), Karabük (5-1) ve A.Gücü (4-0) maçlarından galip ayrılarak üst üste 6. maçını kazanmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA