Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittinciğim,
Muhterem Başbakanımız, son günlerde "10 bin dolar" lafını ağzından düşürmez oldu.. Kişi başı 10 bin dolara milli gelire çıktığımızda şöyle kalkınmış olacakmışız bööyle gelişecekmişiz, efendim, Dünyada ilk 10'a girecekmişiz filan falan. Son gurup toplantısında da aynı lafları etti.. Nedense aklı başında bi AKP'li Başbakanın kulağına eğilip: "Sayın Başkanım, 10 bin dolar milli gelir o kadar önemli bi rakam değil, yanı başımızda Yunanistan 20 bin doları çoktaan aştı. Ayrıca önemli olan gelirin adil dağılımıdır" demiyor! Şak, şak, şak alkış tutuyorlar. Yav Abuzittinciğim, 10 bin doları hangi tarihte tutturabiliriz bilemiyorum ama gene Avrupa'nın en fakiri kalırız. Bunu Başbakan bilmiyor mu? Biz de o kadar mı keriz insanlarız.. Şu Kıbrıslı Rumlar bile bize oranla 4 misli varlıklı. Onlar yerinde saysa biz de Başbakanın dediği rakama ulaşsak aramızda bi misli fark kalacak! "...10 bin dolara çıkınca inşallah ilk 10'un içinde bir ülke olacağız!" Başbakanımız böyle buyuruyorlar. Dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi demek istiyor. Bu kafayla olcaz da n'olacak? Çin Dünyanın en büyük 2'inci ekonomisi.. Üstelik kişi başı milli gelirde bizi sollamış! Evet, başta yönetenler, çok kazananlar var ama varoşlar aç insanlarla dolu! 500 milyon Çinlinin açlık sınırında yaşadığı söyleniyor. Hala çekçek arabasına biniyorlar.. Mühendisin aldığı 100 dolar. Batsın böyle Dünya 2'inciliği! Dünyanın en büyük ekonomileri arasında Lüksemburg'un adı geçiyor mu? Duymadım, ama kişi başı milli gelir 62 bin dolar, 62 bin!. Herifler, insan gibi yaşamakta bizi 12'ye katlıyor Çin'i de 10! Önemli olan insan gibi yaşamak, ekonomide Dünyanın 10'uncu büyüğü olmak değil.. Haa, ikisi birlikte olursa alnından öpim!
Pazar pazar gene kızdım..Hiç değilse pazarları kızmim diyorum kendimi tutamıyorum. Neyse, okudun mu Mehmet Ağar geçenlerde Afyon Sandıklı' ya gitmiş. Parti binasında, Demirel'in 41 yıl önce içtiği bardakla çay ikram etmişler. Mehmet Ağar da: "..köklü bi partinin vefasının göstergesi.. Çok memnun oldum" demiş. Gittikten sonra gazteciler ilçe başkanına sormuşlar: "Herhalde bu bardağı çok özenle koruyorsunuz ?" "Evet" demiş adam "Özenle korurum.. Bu aynı zamanda ölçektir." "Ne ölçeği?" "Bende üre var.. Arada tahlil gerek. Doktor bi çay bardağı tepeleme dolmalı dedi.."
Münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim.
Kardeşin Güneş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA