Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÜLEYMAN YAŞAR

Erdoğan en çok hangi olaya kızdı?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş,fabrika açılışlarının ardından Iğdır dönüşü uçakta gazetecilere bazı açıklamalar yaptı.
Kurtulmuş'a göre, Başbakan'a ABD'de olağan üstü bir karşılama yapıldı. Çünkü Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan her ikisi de toplumun dar gelirli kesimlerinden yükselerek gelen politikacılar ve politikaları biribirine benziyor. Her iki politikacı da kamu harcamalarının tasarımında dar gelirlilere sağlık ve eğitim hizmetlerinin miktar ve kalitesini artırmaya çalışıyorlar. Bu nedenle zenginlerin tepkisini çekiyorlar. Bu görüşünü dile getirdikten sonra Kurtulmuş, ABD dönüşü yaşanılan Türkiye'yi istikrarsızlaştırma girişiminin Obama'dan gelmediğini, ABD'deki başka bir kesimin bu işler de parmağı olabileceğini düşünüyor. Kurtulmuş, ABD görüşmeleri sırasında, Suriye ve serbest ticaret anlaşması konusunda mutabakat olmadığını ancak diğer konularda mutabakatın sağlandığını, belirtti.
Yine Kurtulmuş, Türkiye'de bazılarının Turgut Özal gibi liberal bir siyasetçiye dahi tahammül edemediklerini, çünkü Özal, ne zaman bu kesimin aşırı isteklerini yerine getirmedi işte o anda birden bire Özal'a karşı cephe aldıklarını, söyledi. Erdoğan'a da bu nedenle aynı kesimlerin karşı olduğunu düşünüyor, Kurtulmuş. Oysa bu kesimin, Türkiye ekonomisini sürekli domine ettiğini, Ak Parti döneminde de bu büyük şirketlerin hakimiyetinin sürdüğünü, muhafazakarların şirketlerinin hala çok gerilerde olduğunu, belirtti. Dolayısıyla son on yıl içerisinde de Ak Parti'nin yaptığı büyük ekonomik dönüşümden en çok faydalananların sanılanın aksine yine eski büyük şirketlerin sahipleri olduğunu düşünüyor.
Gelelim Başbakan Erdoğan'ın Taksim olayları sürecinde en çok üzüldüğü olaya… Erdoğan,bazı bankaların Taksim olaylarına destek verdiklerini açıklamasına hem şaşırmış,hem kızmış, hem de çok üzülmüş. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde bu tür olaylara bankalar destek vermezlar. Bankalar açık ve örtük devlet garantileriyle yani büyük batırılamaz, mevduat garantisi türünden risk azaltıcı destekleri siyasi iktidardan aldıkları için bu tür istikrarı bozucu olaylardan kaçınıyorlar. Kurtulmuş "Wall Street'i işgal et girişimine hangi banka destek verdi?" diyerek soruyor.
Gelelim Doğu Anadolu'da barış süreciyle yaşananlara…
Barış süreciyle birlikte Iğdır'da yaşanan bir olayı SERHAT Kalkınma Ajansı eski genel sekreteri Dr.Hüseyin Tutar şöyle anlattı," Barış sürecinin başlamasıyla Iğdırlı bir vatandaş ehliyet ve ruhsatını evinde bırakarak otomobiliyle yola çıkıyor. Yolda trafik polisi aracı durduruyor, ehliyet ve ruhsat istiyor. Iğdırlı "ne ehliyeti ne ruhsatı barıştık ya…" diyerek cevap verince trafik polisi şaşırıyor, peki geç, diyor.Anlayacağınız Doğu'da devlet ve halk gerçekten barışmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA