Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÜLEYMAN YAŞAR

TOBB CHP'yi niye davet etmemiş?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na CHP Genel Başkanı davet edilmemiş. Bu olayı kınayan CHP'li Akif Hamzaçebi CHP web sitesinde kısaca şunları söylüyor "Bugün TOBB ve birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticileri CHP'nin açtığı davalar sayesinde AKP'nin müdahalesinden kurtulmuş ve yeniden seçilme imkânına kavuşmuşlardır. TOBB Başkanı, Başbakan'ın güdümünde hareket ederek CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nu TOBB'un Genel Kurulu'na davet etmemiştir. TOBB, onun başkanının çiftliği değildir. İleride bunun hesabını başta TOBB'un saygın üyelerine ve millete vereceklerdir" diyor. Ardından "Hükümet'in vergi denetimini kendisinden olmadığını düşündüğü işadamlarını sindirmek için kullandığını" ileri sürüyor.
Aslında Hamzaçebi, CHP'nin son beş yılda TOBB ilişkisini gözden geçirseydi bu açıklamayı yapmazdı. Hatırlayın, 2008 mali krizinde işsizlik çoğalınca Başbakan Erdoğan TOBB'dan haklı bir istekte bulunarak, "TOBB üyesi şirketlerin her biri ilave bir kişi istihdam etse işsizlik kalmaz" dedi. Bu öneriye TOBB ve CHP tek bir ses verip "Başbakan ekonomi bilmiyor" diyerek alay etmişlerdi. Oysa aynı öneriyi bir süre sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptı ve alay edilmedi. Yine TOBB'un kuruluşu TEPAV bütçe açığının resmi rakamlardan yüksek olduğunu, Hükümet'in bütçe açığını oyun yaparak sakladığını iddia etti. Beş yıl süren bu iddiaya CHP destek verdi. Oysa Bütçe ve Plan Komisyonu'nda, CHP'lilerin böyle bir oyun varsa görmemeleri mümkün değildi. Ve bu TEPAV isimli kuruluşun bilgi kirliliği yaratmasına göz yumdu CHP ve TEPAV'ın çarpıtılmış verilerini kullanarak propaganda yaptı. Yine TOBB başkanlığı için iki dönem süre sınırı varken bu sınırı kaldıran Anayasa Mahkemesi'nin kararına ve bu kararın tuhaf gerekçesine CHP hiç sesini çıkartmadı, destekledi. Zaten yukarıdaki açıklamasında bu tuhaflığı övünerek belirtiyor. Oysa aynı Anayasa Mahkemesi, mali müşavirlerin benzeri başvurusunu reddetmişti. Yine yeni Ticaret Kanunu'nun şeffaflık maddelerinin değiştirilmesi için "hapse atacaklar, denetim 6 milyar lira maliyet getirecek" yalanını ortaya atan TOBB'un emriyle şeffaflık hükümlerinin değişmesi için ilk yasa teklifini CHP verdi, önergesiyle hâlâ övünüyor. Hatta bu değişiklik yapılırken, kendileri yeminli mali müşavir olan CHP genel başkanı, CHP grup başkan vekili ve AK Parti grup başkan vekili üçlüsü durumdan vazife çıkartıp, 80 bin mali müşavirin ekmeğiyle oynayarak denetim yetkisini yeminlilere kaydırdılar. Neyse ki uyarımızla bu oyun bozuldu. Bir de Hamzaçebi vergi denetiminden bahsediyor şimdi, halbuki yeni TTK'nın şeffaflık hükümleri CHP önderliğinde değiştirilmese bilançolar şeffaf olacaktı. Devletten kim ne almış ne vermiş görünecekti.
Kısaca, TOBB, bu kadar içli dışlı olduklarından "nasıl olsa bizdendir" düşüncesiyle CHP başkanını çağırmamış genel kurullarına, misafirleri davet etmiş. Dolayısıyla CHP'li yöneticilerin alınmasına gerek yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA