Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Almanya'daki Ömer Güney

PKK'lı 3 Kürt kadının Paris'in ortasında öldürülmesinin ardından tutuklanan Ömer Güney'le ilgili yeni gelişme yok. Bilgi edinmeye çalışıyoruz ama kimse bir şey bilmiyor. Bilenler herhalde çekirdek ailesidir ama onlara da ulaşmak imkânsız. Sorgulandıktan sonra serbest bırakılan aile evden çıkmıyor. Kapıda sürekli nöbet tutan iki polis var ve kimseyle görüşmüyorlar.
Dün biraz bilgi aldım Paris'ten. Baba İsmet Güney 1989'daki Monaco-G.Saray maçı sayesinde Avrupa'ya göç etmiş ve sonrasında iltica edip Fransız vatandaşı olmuş. Ömer 5 yaşındayken gittiği Paris'ten 7 yıl önce teyzesinin kızıyla evlenince ayrılmış. İddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle evliliği bitmiş. Facebook sayfasına koyduğu ve altına "Canım kızım" notunu düştüğü fotoğraftaki bebek onun çocuğu değil, kız kardeşinin...
Eşinden boşanınca Paris'e dönmemiş. Bir süre tek başına Almanya'da Münih yakınlarında yaşamış. Görüştüğüm haber kaynağım, ki bence de haklı, Güney'in mutlaka Almanya macerasının mercek altına alınması gerektiğini söylüyor. "Kimlerle irtibatlıydı, hangi çevrelerin içindeydi araştırılması lazım" diyor.
Orada yaşadığı dönemde polisle bayağı irtibatı olmuş vukuatları nedeniyle. Sicili problemli yani. Avrupa'da göçmen statüsünde problemli sicile sahip kişilerle ilgili çok bildik bir uygulama vardır. Acaba Ömer o uygulamaya mı tabi oldu? Paris'e gelir gelmez önce ailesinin yanına yerleşmiş, sonra Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgeye taşınmış. 5 aydır ailesiyle neredeyse irtibatı kopartmış. Baba Güney sık sık telefonla ararmış ama çoğunlukla da ulaşamazmış ona.
Lokantasını daha fazla çalıştıramayacağını anlayınca ve Ömer'e işlettirmeyince kesin dönüş kararı veren baba, 28 Aralık'ta lokantayı satışa çıkarmış. Olay patlak verince de tamamen kilit vurmuş.
Yeri gelmişken yazayım. Dün bir gazetede amcasına dayandırılan "Annem gelirse her şeyi anlatırım" mealinde bir haber vardı. Amca dün, "Ben öyle bir şey demedim. Annesini görürse her şeyi anlatır belki!" diyerek tevil etti o sözleri. İlgililerin bilgisine...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA