ı Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 16.3.2016 12:07 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 12:09
Pakistan Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 1 bardak pirinç
  • 2 bardak su
  • Yarım kilogram et
  • Yarım çay kaşığı safran
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • Karabiber,Tuz

Hazırlanışı

Birkaç saat öncesinden pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Nişastası gitmesi için birkaç sefer duruladıktan sonra tereyağında 20 dakika kadar kavurun. İçine safranı, bezelyeyi, mısırı, tuzunu ve karabiberini ekleyi yaklaşık 2 bardak kaynamış suda pişirin. ınız dinlenirken etinizi ayrı bir tencerede haşlayın ve didikleyin. Pilavın kapağını açın ve etiyle beraber güzelce karıştırın. Afiyetler olsun.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Pakistan Pilavı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN