Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sporda gaf rekoru

Kimi bilgi eksikliğinden, kimi dil sürçmesinden, kimi kendine fazla güvenmekten, kimi de işine yeterince özen göstermemekten... Geçen hafta spor ekranında ve maçları naklen yayınlayan radyolarda gaf yağmuru vardı. İşte örnekleri:
1- FOX TV'de Gaziantepspor- Ankaraspor maç özetini anlatan Aykut İnce konuk ekibin deplasmanda Brabec ile 1-0 öne geçtiği golde "Skor 1-1 oldu" dedi.
2- FOX TV'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Eskişehirspor maç özetini anlatan Aykut İnce, Belediyespor'un golcüsü Herve Tum'un Bursaspor'dan transfer edildiğini söyledi. Oysa Tum, Sivasspor'dan geldi.
3- Kanaltürk'te yayınlanan "Son Nokta" programında Diyarbakırspor- Fenerbahçe maç özetini anlatan Yasin Dallı, Fenerbahçeli Kazım'ın golünde "Bu, Kazım'ın ligdeki ilk golü" dedi. Herhalde Sivasspor maçındaki ilk golü Kazım'a ikizi gibi benzeyen babası atmıştı!...
4- Kanaltürk'te yayınlanan "Son Nokta" programında Serhat Ulueren, Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen'i anons ederken "AZİZ YILDIRIM ile birlikteliğimiz devam ediyor" dedi.
5- Cine 5'teki "Telefutbol" programında Osman Tanburacı, "Barcelona'da Xavi var, Iniesta var, Villa var" dedi. Villa, Valencia'dan Barcelona'ya geldi de, bizim mi haberimiz yok?
6- Yine aynı programda Selçuk Yula "Beşiktaş'ın Gençlerbirliği maçında Ernst, Fink ve Uğur Yıldırım'la oynaması hataydı" dedi. Oysa Türk futbolcunun adı Uğur İnceman'dı.
7- tv8 Spor Bülteni'nde spiker Can Küçükyıldırım "Trabzonspor Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu" dedi. Oysa Hayrettin Hacısalihoğlu Bordo-Mavili ekibin Asbaşkanı'ydı.
8- TRT Radyo 1'de Galatasaray- Kayserispor maçını anlatan Levent Özçelik, Kayserispor kalecisi Souleymanou'ya defalarca "Saidou" dedi.
9- TRT Radyo 1'de Bursaspor- Ankaragücü maçını anlatan Tansu Polatkan "Eskişehirspor'un Ankaragücü karşısında 1-0 üstünlüğü var" dedi.
10- TRT Radyo 1'de Gençlerbirliği- Beşiktaş maçını anlatan Hakan Arslan "Sevgili seyirciler, oldukça kısır bir mücadele izliyoruz. Öyle ki 65 dakikada kullanılan köşe vuruşu sayısı dört" dedi ve sözü merkeze bıraktı. Merkezde bulunan ve yayında olduğunu unutan Fahri İkiler'in "Abi tempo mempo... Gol pozisyonlarının bolca yaşandığı bir mücadele var desene" şeklinde tatlı sert bir fırçasına maruz kalan Hakan Arslan ağız değiştirdi ve "Sevgili seyirciler çok gol pozisyonunun olduğu tempolu bir mücadeledeyiz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA