Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kanuni'nin gerileme devri

Sevda Karaoğlan adlı okurumuz, Muhteşem Yüzyıl'ın eski formundan giderek uzaklaştığını iddia etmiş:
"Merhaba Yüksel Bey, ilgi ve merakla izlediğim Muhteşem Yüzyıl dizisini artık sonuna kadar izlemez oldum.
Dizi artık tamamen aşk, meşk işine dönmeye ve sıkıcı gelmeye başladı. Dizinin adı Muhteşem Yüzyıl olmasına ve Kanuni dönemi, Osmanlı'nın en parlak dönemlerinden biri olmasına rağmen; buna dair hiçbir şey izlemez olduk. Kanuni; Hürrem, Isabella, Mahidevran derken nasıl bir siyaset izlemiş, göremez olduk.
İlk bölümlerde elçiler, savaşlar, rakiplere gönderilen zeki ve keskin mesajlar, bastırılan ayaklanmaların arasındaki harem sahneleri ile desteklenen başarılı bir yapım izliyorduk. Fakat son bölümlerde aşk ve entrikalardan fenalık geldi. İsabella'ya baygın baygın bakan Kanuni'den de baygınlık geldi. Daha önce de her hafta kaçırmadan izlediğim dizilerden kopmaya başlamış ve onlarda da yavaş yavaş düşüş gözlemiştim. Ben izlemiyorum diye dizi biter demek istemiyorum ama bu bir ipucudur.
Muhteşem Yüzyıl'ın da bir an önce adını hak eder bir hale dönmesi lazım. Olayların sonu getirilmeden yeni bir hikaye başlıyor. Örneğin; Hz. İsa'nın propagandasını yapan molla yakalandı, mahkemesi görülüyordu ama sonu ne oldu biz göremedik."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA